Hannover'de Türkiye rüzgarı esiyor

Avrupa'nın ticari araç üssü Türkiye, Hannover 2024 IAA Transportation Fuarı'na çıkarma yaptı. 113 firmayla katılan Türkiye ev sahibi Almanya ve Çin'in ardından öne çıkan ülke oldu.

SÜMER DEMİRCİLER

Kapılarını açan Avrupa'nın en büyük ticari araç organizasyonlarından Almanya Hannover IAA Transportation Fuarı'nda ticari araç üreticilerinin en yeni ürünleri ziyaretçilerle buluşuyor. Otobüsler, lojistik, ticari araçlar ve taşımacılık sektörü için lider bir uluslararası platform olan fuarın en büyük katılımcıları arasında geçmiş yıllarda olduğu gibi Türk şirketleri ön sıralarda yer alıyor. İki yılda bir düzenlenen ve katılımcı sayısında önemli bir artış görünen fuarda bu yıl 41 ülkeden 1650'den fazla katılımcı yeni ürünlerini sergiliyor. "Hareket Halindeki İnsanlar ve Nesneler" sloganıyla düzenlenen bu yılki etkinlikte, 145'ten fazla dünya tanıtımı ve çok sayıda yenilik yer alıyor. Etkinlikte, özellikle elektrikli araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve hidrojen teknolojileri dikkati çekiyor. Fuara katılımın yüzde 73'lük rekor düzeyde olması, etkinliğin küresel çapta giderek artan ilgisinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın en çok katılım sağlayan ülkelerinden olan Türkiye fuara yeni ürünleriyle damgasını vuruyor. Türkiye, fuarda 113 firmayla temsil edilirken, uluslararası katılımcılar açısından ev sahibi Almanya'nın ardından Çin, Türkiye ve İtalya öne çıkan ülkeler oldu. Uluslararası katılımın yüksek seviyesine ek olarak, bu yılki fuarda birçok yeni katılımcı yer alacak. Katılımcıların yaklaşık yüzde 26'sı ilk kez katılım gösterirken, bu markalar arasında Semi Truck aracını sergileyen Tesla da yer alıyor.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULACAK

Fuarın dikkat çeken yenilikleri arasında Ford Trucks'ın seri üretim E-Truck, F Line ve hidrojen teknolojisini sergilediği modelleri bulunuyor. Yerli markalarımızdan Habaş hidrojenli ve elektrikli kamyonlarını fuarda sergilerken Anadolu Isuzu BIG.e modelini fuarda tanıtıyor. 22 Eylül'e kadar ziyarete açık kalacak fuarda çok sayıda sektör ödülü de verilecek. Fuarda "Yılın Yıldızları" ödülleri kapsamında, "Uluslararası Yılın Kamyonu", "Uluslararası Yılın Otobüsü", "Uluslararası Yılın Vanı", "Uluslararası Yılın Treyleri" ve "Kamyon İnovasyon Ödülü" gibi sektör ödülleri de sahibini bulacak.

ÇEVRECİ KAMYONLAR SAHNEDE

Fuarın ilgi çeken markalarından Scania, elektrikli ve biyoyakıtlı ağır kamyon serisinin yanı sıra yeni bir bataryalı elektrikli çekiciyi de tanıtıyor. Stantta piyasadaki en yüksek yükleme kapasitesine, en hızlı şarja ve en iyi sürüş deneyimine sahip elektrikli kamyonlar yer alıyor. Scania'nın yeni 13 litrelik kamyonu, sıkıştırılmış ve sıvılaştırılmış biyogaz seçenekleri de sunarak, müşterilerine 1.800 kilometre menzil sunuyor.

Habaş hidrojenli ve elektrikli kamyonlarını fuarda sergiledi.

GÖLCÜKLÜ VW TRANSPORTER DÜNYAYA TANITILDI

Volkswagen Ticari Araç, Hannover'de düzenlenen IAA Transportation 2024'te, yeni Transporter'ın dünya tanıtımını gerçekleştirdi. Ford Otosan Yeniköy fabrikasında bantlardan çıkan yeni model, yıl sonundan itibaren ülkemiz pazarında da tüketicilerle buluşacak. Transporter ve Caravelle, tarihinde ilk kez, turbo dizel motor seçeneklerine ek olarak, plug-in hibrit ve elektrikli motor olmak üzere yedi farklı seçeneğiyle satın alınabilecek. Yeni Transporter'da yükleme hacmi yüzde 10'dan fazla artarak 5.8 metreküpe, maksimum taşıma kapasitesiyse 1.33 tona ulaşmış. Yeni modelde 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri de alınabilirken, 110 kW ve üstü TDI modelleri, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile tercih edilebilecek.