Halkbank ve TOBB'dan işbirliği... 1.5 milyon işletmenin tahsilat riski son buluyor

Halbank, TOBB ile 1.5 milyon üye işletmenin tahsilat riski ve nakit akışı sorununu çözecek bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma satıcının alacağını garanti ederken, alıcıya da 18 aya varan özel vade imkanları sunuyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’yle (TOBB) Halkbank arasında ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması’ imzalandı. Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB üyesi toplam 1.5 milyon işletme yararlanabilecek.

18 AY VADE İMKANI

Anlaşmayla tedarik zincirinde satıcıya tahsilat garantisi ve alıcıya 18 aya kadar vadeli ödeme esnekliği getirdiklerini ifade eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları kaydetti: “Bu anlaşmanın kartı, üzerinde TOBB logosu da bulunan Paraf KOBİ Kredi Kartı olacak. Bu kart sahiplerine yapacakları satın alımlarda, esnek taksit ve vade imkanı sağlayacak. Diğer tarafta da Paraf KOBİ POS, üye işyerlerine özel avantajlı POS fiyat modeli sunacak. TOBB üyesi alıcı ve satıcılar arasındaki nakit akışını düzenleyecek olan bu hizmetlerimizle, tedarik zincirinde tüm ticari işlemler Halkbank güvencesi ve Paraf avantajlarıyla gerçekleştirilecek.” Arslan, Paraf Ticari Kartlar Ailesi’nin tüm kampanya ve imkanlarının, 1.5 milyon TOBB üyesi işletme için de geçerli olacağını kaydetti. Arslan, anlaşmayla reel sektörün üzerindeki finansman yükünü alıp, daha fazla üretim, yatırım ve ihracatın önünü açmayı hedeflediklerini söyledi.

SATICI VE ALICI İÇİN AVANTAJLI

Anlaşmayla satıcı firmalar, 4 farklı modelde çoklu vadede POS ile satış yapma imkanı elde edecek. Para transferi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile tahsilatın yapılması sayesinde operasyonel risk ve finansman maliyetleri ortadan kalkacak. Alıcı firmalar ise finansmana kolay erişim imkanı sağlarken, maliyetsiz, vadeli mal alma fırsatı elde edecek.

ÇEK-SENET SORUNLARINA ÇÖZÜM

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise şunları kaydetti: “Bu kartla alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılıyor. Bu sayede çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde malımızı satacağız. Sattığımız mal bedelini, tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alacağız. Bu kartla para ödemeden alışveriş yapılabiliyor. Satıcı da ‘Bu kimdir?’ diye düşünmeden güven içinde ürünü satabiliyor. Bu kart üyelerimize kampanya ve avantajlı indirimler de sunuyor. Ayrıca düşen finansman maliyetleri KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edecek.”