Halkbank'ın aktif büyüklüğü ilk çeyrekte 407 milyar liraya çıktı

2019 yılının ilk çeyreğinde Halkbank’ın aktif büyüklüğü yüzde 7.6 yükselerek 407 milyar liraya ulaştı. Bankanın toplam kredileri de 2108 yılsonuna göre yüzde 8 artarak 369.6 milyar TL’ye yükseldi. 

Halkbank yılın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 2018 yılsonuna göre yüzde 8 oranında artırarak 369.6 milyar TL’ye yükseltti. KOBİ kredilerini de içeren nakdi ticari kredileri aynı dönemde yüzde 10.7 artışla 236.4 milyar TL’ye yükselen Halkbank, KOBİ kredileri alanındaki pazar payını da yüzde 17.3’e taşıdı. Aynı dönemde toplam mevduatı yüzde 8.4 artışla 269.7 milyar TL’ye ulaşan Bankanın aktif büyüklüğü ise yüzde 7.6 yükselerek 407 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank, yılın ilk çeyreğinde hayata geçirdiği yeni ürün ve uygulamalarla bankacılık hizmetlerini geliştirmeye devam etti. 

KOBİ'lerin payı yüzde 41 

Nakdi kredileri içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 41 olarak gerçekleşen banka, bu alandaki pazar payını yüzde 17.3’e taşımayı başardı. Toplam mevduatı aynı dönemde yüzde 8,4 artan Halkbank, güçlü kaynak yapısını koruyarak bilanço kalitesini daha da artırdı. Yılın ilk çeyreğinde Eskişehir, Gaziantep, Denizli ve Adana’daki Üreten Türkiye Buluşmaları’nda 3 bin dolayında esnaf, KOBİ ve sanayiciyle bir araya geldiklerini ve müşterileriyle bire bir temas halinde olmayı sürdürdüklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Yurtiçindeki likidite ihtiyacının karşılanması noktasında, Bankamız da yoğun gayret göstermiş, finansman ihtiyacı duyan müşterilerimiz yeni ürünlerimizden uygun koşullarda yararlanmaya devam etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Üç ayda 120 bin esnafa 11.6 milyar TL kredi verdik 

Osman Arslan, “2019 yılı ilk 3 aylık dönemde 120 bin esnaf ve sanatkâra 11.6 milyar TL kredi kullandırarak esnaf kredileri bakiyemizi 39,4 milyar TL’ye, kredi bakiyesi bulunan esnaf ve sanatkâr sayımızı 542 bine yükselttik. Esnafımız kredi ihtiyacı duyduğu zaman ilk adresinin Halkbank olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı. Halkbank’ın, Halk Yatırım aracılığıyla kurumsal ve nitelikli bireysel yatırımcılara yönelik geliştirdiği, Türkiye Sermaye Piyasalarında getiri şekliyle bir ilk olan Enflasyona Endeksli - Getiri (Faiz) Korumalı Tahvil ihracının toplam satış tutarı, planlanan büyüklüğün 2.5 katı üzerinde 520 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Firmaların yanındayız

İç piyasaya büyük destek verdikleri belirten Arslan “İlk çeyrekte özel sektörün nakit akışını düzenlemeye yönelik önemli tedbirlerin hızla sonuç vermeye başladığını gördük. Ekonomik reformların etkilerini daha yakından hissetmeye başlayacağımız yılın ikinci yarısında da özel sektörün yanında olacağız" dedi.