Halkbank, üçüncü çeyrekte kredilerini % 7.5 artırdı! Ekonomiye 603 milyar

Eylül sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü % 9.1 artırarak 724.2 milyar liraya taşıyan Halkbank, 3. çeyrekte kredilerini de % 7.5 artışla 603.1 milyara yükseltti.

Halkbank, eylül sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.1 artırarak 724.2 milyar TL'ye taşıdı. Başta kadın girişimciler, esnaf-sanatkâr ve KOBİ'lere sağladığı finansman seçenekleriyle ekonomik ivmeyi destekleyen banka, üçüncü çeyrekte toplam kredilerini geçen yıl aynı döneme göre yüzde 7.5 artışla 603.1 milyar TL'ye yükseltti. Halkbank, toplam mevduatını da yüzde 21.4 büyütme başarısı göstererek, 534.8 milyar TL seviyesine getirdi.

MEVDUATI YÜZDE 21.4 ARTTI

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Normalleşme tedbirleri çerçevesinde kullandırdığımız krediler reel sektöre adeta nefes aldırdı. Üçüncü çeyrekte toplam kredilerimizi 603.1 milyar TL'ye yükselterek ülke ekonomisine katkılarımızı sürdürdük" dedi. 724.2 milyar TL'ye ulaşan aktif büyüklükle Türkiye ekonomisini destekleyen önemli bankalardan biri olduklarının altını çizen Arslan, "Mevduatımızı üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre 21.4 büyüterek 534.8 milyar TL seviyesine getirdik" diye konuştu. Kadın girişimciliği konusundaki çalışmaların; esnaf-sanatkâr ve KOBİ'lerin finansmana erişimi noktasında Halkbank'ın önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Arslan, şunları söyledi:

KOBİ'LERE GÜÇLÜ DESTEK

"Halkbank, ekonominin kılcal damarlarını oluşturan bu unsurların en büyük destekçilerinden biri. Bankamızda kredi bakiyesi olan esnaf ve sanatkâr sayısı bu yıl 1.2 milyona, kredi bakiyemiz ise 76.1 milyar TL'ye ulaştı. Esnaf kredilerinin de dahil olduğu KOBİ bankacılığında liderlik yolculuğumuza tüm hızıyla devam ediyoruz. 205.3 milyar TL'ye ulaşan KOBİ kredileri büyüklüğümüzle bu kategoride yüzde 20.7'lik payımız bulunuyor."

67 BİN KADINA 6.4 MİLYAR TL KREDİ

İlk 9 ayda kadın girişimcilere sağlanan avantajlı krediler ve düzenlenen 'Üreten Kadınlar Toplantıları'na işaret eden Arslan, şöyle devam etti: "67 bin kadına 6.4 milyar TL'ye ulaşan uygun koşullu finansman sunduk. Ülkemizin kadın girişimci ekosistemine somut fayda sağlayan en büyük projelerden birine dönüşen çalışmamızla, hem salgının ekonomik etkilerinin bertaraf edilmesinde hem de ekonomik ivmenin hızlanmasına destek sağladık. Birinci yılın sonunda, 100 bin girişimci ve 10 milyar TL kredi desteğine ulaşma hedefi ve kadınlarımızı ekonomik hayata dahil etmek idealiyle projemizi sürdüreceğiz."