Halkalı-Kapıkule arası trenle 1.5 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemiz, küresel lojistik bir süper güç olma yolunda ilerliyor” dedi.

Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun Avrupa bağlantısını oluşturan Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Demir Yolu Hattı'nın ilk ray kaynak törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje tamamlandığında, Halkalı-Kapıkule arasında 229 kilometrelik güzergahta çift hatlı, 200 km/saat hızında yolcu ve yük taşımanın mümkün olacağını vurguladı.

YÜK SÜRESİ DE AZALIYOR

Karaismailoğlu, "Bulgaristan, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile İstanbul'u hızlı tren ağına bağlayacak proje hizmete alındığında, Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahat süresi 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresi 6.5 saatten 3 saat 30 dakikaya düşecek" diye konuştu.

HAVALİMANLARI BİRLEŞİYOR

İnşası süren ve sona yaklaşan hatlardan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı'nın tamamlanması için faaliyetlerin sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, hızla devam ettiklerini kaydetti. Karaismailoğlu, ayrıca iki uluslararası havalimanını birleştirecek Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı- Halkalı-Çatalca Hızlı Tren hattında da ihale hazırlıklarının devam ettiğini anlattı.