Adalet Bakanlığı Hakim savcı alımı şartları belli oldu mu? Hakim savcı alımı 2021 ne zaman?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakim savcı alımı yapılacağını açıkladı. Alım için başvuruda bulunmak isteyen binlerce aday detaylar ile ilgili arama yapmaya başladı. Peki, Hakim savcı alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı Hakim savcı alımı şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı Hakim savcı alımı yoğun ilgi görüyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakim savcı alımı yapılacağını açıkladı. Toplamda 1000 hakim savcı alımı yapılacak. Peki, Hakim savcı alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı Hakim savcı alımı şartları nelerdir? İşte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün alım ile ilgili açıklamaları...

HAKİM SAVCI ALIMI NE ZAMAN?

Bakan Gül, "Yıl sonuna kadar bin hakim ve savcı alacağız" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet törenine katıldı.

Mezun olan öğrencilere, hakim savcı alımı yapılacağı müjdesini veren Gül, "Yıl sonunda 1000 kişi hukuk fakültesi mezunlarından, yine avukatlıktan, idari yargı ve adli yargı için hakim savcı alımı inşallah gerçekleşmiş olacak." açıklamasında bulundu.

Gül, hukukçuluğun yazılı kanunların ezberlenmesi olmadığını, bir metodolojiye ve muhakemeye sahip olma yeteneği olduğunu söyledi.