Hainlere inat 'Yavuz'un gurur günü

Mega projelerin baş tacı 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü', tüm hainlere inat dün açıldı. Tamamen Türk mühendislerin gururu olan köprünün açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa Yavuz Sultan Selim'den geçişlerin 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacağının müjdesini verdi.

Türkiye 2023 hedefleri kapsamında bir rüyasını daha gerçeğe dönüştürdü. Terör örgütlerinin tüm engellemelerine ve yapılan kara propagandalara rağmen İstanbul Boğazı üçüncü kez kavuştu. Dünyanın da büyük ilgi ve merakla izlediği mega projelerin tacı 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü' dün akşam büyük bir gururla açıldı. Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Dünyadan da büyük ilgi

Dünyanın da büyük ilgi gösterdiği açılışa ayrıca, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov gibi çok sayıda devlet adamı da katıldı. 

 'Yaptırmayacağız' dediler, yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçişin ücretsiz olacağı müjdesini verdi.  Köprünün ve otoyolun İstanbul'a, ülkeye, millete, Avrupa ve Asya kıtalarına, tüm insanlığa hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu süreçte dalga geçenlerin, 'yaptırmayacağız' diyenlerin olduğunu dile getirdi. Erdoğan, buralara gelip gösteriler yapıldığını, ancak kendilerinin "Bu yoldan dönmek yok, yapacağız" dediklerini kaydetti. "Halep oradaysa arşın burada" diyen Erdoğan, köprünün yapıldığını anlattı. 

15 Temmuz oyunu bozdu hep birlikte 'bir' olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "15 Temmuz'da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah, bundan sonra da ihtilafa düşmeden yolumuza devam edeceğiz. Kardeşlerim! Sizlere sesleniyorum. Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için milletimizin arasına her dönem farklı fitne tohumları ekilmek istenmiştir. Geçmişte bu sebepten çok acılar yaşadık. 15 Temmuz defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur."

Projelerle hedeflere adım adım ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerlediğini belirterek, "Ekonomide tüm göstergeler, onca badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde seyrediyor" dedi. Erdoğan, köprünün dünyada bir çok şeye öncü olacağına inandığını ifade ederek, "Dünya filmleri buralarda çekilecek, bunu göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri... Biz bunlarla anılacağız" ifadelerini kullandı.

LAFLA DEĞİL, İCRAATLA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Zira muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor icraatla oluyor. Siz, farklısınız. Siz, tankların, topların, helikopterlerin F16'ların önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. Birinci köprü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz" ifadelerini kullandı.

O başlıkları atanlar gelsinler görsünler'

Temeli attıklarında köprünün 3 yılda tamamlanacağını söylediklerini hatırlatan Başbakan Yıldırım “2 yıl sonra gazetenin birinde, 'köprüden geriye 2 tane kule kaldı...' Bugün o başlıkları atanlar, gelsinler görsünler diye konuştu.

UÇAKSAVARLI ÖNLEM

Açılış töreninde güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Jandarma atlı birlikleri devriye görevi yaparken, özel harekat polisleri de yüksek noktalara yerleşti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na ait bir helikopter tören alanı üzerinde devriye uçuşları yaptı. Üzerlerinde uçaksavar ve ağır makinalı silahların bulunduğu ağır silahlarla donatılmış zırhlı askeri araçlar, bölgeye hakim bir noktaya konuşlandırıldı. Askeri araçlar tören boyunca görev yaptı. Boğazdan gemi geçiş trafiği de durduruldu.

Otobüsler şehre giremeyecek

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım da, "Köprünün özelliği şu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Hepsi 'Yavuz' diyecek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecekler. Böylece İstanbul'un trafiği, biraz daha rahatlayacak. Akıl yollarıyla yurdun her köşesini donattık.' dedi. 

Dünden çok çalışacağız

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, projenin maliyetinin 8.5 milyar lirayı bulduğunu açıklamıştı. Arslan, "15 Temmuz'daki hainlik omuzlarımıza yeni bir yük yükledi. Dünden daha çok çalışacağız, dünden daha çok bu milletin hizmetinde olacağız. Projeleri yaparken gecemizi gündüzümüze katacağız" dedi. Arslan, hiç bir kamu kaynağı kullanmadan bunun gibi bir çok projeyi daha hayata geçireceklerini vurguladı.