Bugün BİM, ŞOK, A101 açık mı? Hafta sonu BİM A101 ŞOK kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması dün akşam itibari ile başladı. 81 ilde geçerli olan sokağa çıkma yasağı hafta sonları 56 saat sürüyor. Ancak sokağa çıkma yasağında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişciler belirli saatlerde hizmet verebilecekler. Peki, Hafta sonu BİM A101 ŞOK kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saatleri nasıl? İşte tüm merak edilenler..

Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamaları, yeni bir karar alınıncaya kadar ilerleyen hafta içi ve hafta sonlarında da uygulanmaya devam edilecek. Bu kapsamda marketlerin, fırınların ve bakkalların da çalışma saatleri değiştirildi. Peki, Hafta sonu BİM A101 ŞOK kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte tüm detaylar..  

HAFTA SONU BİM AÇIK MI?

BİM market sokağa çıkma yasağı kapsamında hafta sonu 10:00 - 17:00 saatlerinde açık olacak.

A101 HAFTA SONU AÇIK MI?

A101 sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında hafta sonu 10:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet verecek.

ŞOK MARKET HAFTA SONU AÇIK MI?

ŞOK market hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında 10:00 - 17:00 saatleri aralığında açık olacak.

HAFTA SONU MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeye göre 18 Aralık Cuma akşamından 21 Aralık Pazartesine kadar uygulanacak sokağa çıkma yasağında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişciler saat 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecekler. Eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulacaktır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

ŞOK 18-22 Aralık 2020 aktüel ürünler kataloğu yayında! ŞOK market indirimli ürünler neler?

HAFTA SONU MARKETE GİTMEK SERBEST Mİ?

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir)

Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesindeki fırına gidip gelebileceklerdir. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.