Hac kesin kayıt ücretleri ne kadar? Hac kesin kayıtları nasıl yapılır?

Hac kesin kayıt tarihleri açıklandı. Kutsal topraklara gitmenin hayalini kuran binlerce vatandaş Hac kesin kayıtları nasıl yapılır? Hac kesin kayıt ücretleri ne kadar? sorularına cevap aramaya başladı. İşte detaylar...

Hac kesin kayıtları hakkında detaylar yoğun olarak araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı hac kesin kayıtlarının 24 Mart tarihine kadar yapılabileceğini söyledi. Peki, Hac kesin kayıtları nasıl yapılır? Hac kesin kayıt ücretleri ne kadar?

HAC KESİN KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesi üzerinden açıklamalarda bulundu. Buna göre, "Hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımız kesin kayıt işlemlerini 24 Mart 2023 tarihine kadar @Dijital Türkiye Portalı (e-Devlet) üzerinden yapabilirler.

KESİN KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da Kovid-19 salgını nedeniyle 2020-2021'de sadece Suudi Arabistan vatandaşlarının hac yapabildiğini ve kuralarda adı çıkan hacı adaylarının haklarının 2022'ye ertelendiğini hatırlattı.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle geçen yıl Türkiye'den 37 bin 770 kişinin hacca gidebildiğini ve ülkenin hac kotasının, 8 Ocak'ta 83 bin 430 olarak açıklandığını hatırlatan Bircan, şöyle devam etti:

"2023'te, 2022'de 65 yaşından büyük olması ve aşı sebebiyle gidemeyen 34 bin 443 hacı adayımız kurasız bir şekilde hac ibadetini bu sene yapacaklardır. Ülkemize tanınan hac kotasının geriye kalan kısmı için ise ön kayıt yaptıran vatandaşlarımızın arasından, hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar ve kayıt sayısı oranları da esas alınarak kat sayılı bir şekilde kura çekilecektir."