Güvenlik güçleri artık duvarın arkasındaki hedefleri görüyor  

Yerli imkanlarla üretilen Duvar Arkası Radar ‘DAR’, güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. DAR, ayrıca son versiyonuyla Katar’daki DIMDEX 2018 fuarında sergilendi. 

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM) Duvar Arkası Radar (DAR) alanında çalışmalarını yoğun olarak devam ettiriyor. STM, geçen sürede kullanımı çok daha kolaylaştırılan DAR’ın son versiyonunu DIMDEX 2018’de görücüye çıkardı. Rehine kurtarma ve özel operasyonların yüksek başarı ve en az kayıpla gerçekleştirilmesi için bina içindeki veya engel arkasındaki sabit ve hareketli hedeflerin tespitini yapabilen DAR, milli imkan ve kabiliyetlerle geliştirildi.

BOYUTLARI KÜÇÜLTÜLDÜ 

DAR’ın potansiyel kullanıcılarının görüşü doğrultusunda DAR’ın boyutları küçültülüp, hafifletildi. Yeni tasarıma göre üretilen ürünün kalifikasyonu yapılıp teslimatlar başladı.  DAR yakın zamanda envanterdeki yerini aldı ve güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. 

Dünyaya yerli itfaiye

İzmirli Volkan İtfaiye,  havalimanlarında da kullanılacak ilk yerli üretim 8x8 itfaiye aracını dünyaya ihraç etmeye hazırlanıyor.  İthalleri 1.2 milyon euro olan aracı şirket yüzde 50 ucuza üretmeyi başardı.