Güvenli e-ticaret ihracata yarayacak

E-ticaretin etkinliğinin artırılacağına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, ''Bu da e-ihracata yansıyacak'' dedi.

Miray ÇİMEN 

Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkci, güvenli e-ticaretin artmasının ihracat rakamlarını da etkileyeceğini söyledi. AKŞAM’a elektronik ticaret hakkında değerlendirmede bulunan Tüfenkci, “İşletmelerin doğru tüketiciye hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için en etkin yöntem olan e-ticaretin etkinliği daha da artırılacak. Böylece yüzde 3.5 olan perakende içindeki payı katlanacak. Bu oran pozitif bir şekilde e-ihracat rakamlarını da yansıyacak” dedi. İnternetin yaygınlaşmasıyla e-ticaretin etkisinin her geçen gün katlanarak arttığını belirten Bakan Tüfenkci, e-ticaretin alışverişin yeni bir yolu olmanın yanı sıra özellikle KOBİ'lere verimlilik, maliyet ve erişilebilirlik gibi avantajlar sunduğunu söyledi.

99 MİLYARA ULAŞTI  

Bunun büyük şirketlerle rekabet edebilme şansını da artırdığını kaydeden Tüfenkci, “Bankalar arası Kart Merkezi verilerine göre, internetten gerçekleşen kartlı ödeme tutarı 2017'de 99 milyar liraya ulaştı” dedi.

MALİYETLERDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Tüfenkci, “ Dijitalleşmenin ticaretle entegre olmuş yüzü olan e-ticaretin yüzde 3.5 olan toplam perakende içindeki payı katlanacak. Başta KOBİ’ler hedeflenmek suretiyle işletmelerin e-ticaretle maliyetleri azalacak" dedi.

GİRİŞİMCİNİN REKABET GÜCÜ ARTAR

E-ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının yükseltilmesin sağlanacağını kaydeden Tüfenkci, şöyle konuştu: “Ayrıca e-ticaret sitelerinin güvenilirliğinin tesis edilmesi sağlanırken, başarılı ve başarısız ticari aktörler ayrıştırılacak. E-ticaret girişimcilerinin ulusal ve uluslararası rekabet gücünün artırılması sağlanarak, yerleri sağlamlaştırılacak.”