Gürcistan'ı parlattı, şimdi Türkiye'ye yatırım yapacak

Gürcistan'da Tsalka Kanyonu üzerine elmas şeklinde yaptığı cam köprüyle dikkat çeken Kass Grup, Türkiye'de de 55 milyon dolarlık bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'de 55 milyon dolar tutarlı yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlayan Kass Grup'un gerçekleştirdiği Kass Land projesi Gürcistan'ı ekoturizm alanında yeni cazibe merkezi haline getirecek. Tsalka Kanyonu üzerinde elmas şeklinde inşa edilen cam köprü, 240 metre yükseklik ve 240 metre uzunluğa sahip.

41 MİLYON DOLARLIK KÖPRÜ

Uluslararası özel yatırımla korunan bölgede, hayata geçirilen projenin toplam maliyeti 120 milyon Lari (40.8 milyon dolar) olarak belirlendi. Projenin yapıldığı bölgede, dağ kulübeleriyle birinci sınıf hizmet veren bir resort otel, ziyaretçi merkezi, restoran, yüzme havuzları, kamp alanları ve çeşitli altyapı hizmetleri yer alıyor.

250 KİŞİYE İSTİHDAM

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, bölgeye yapılan yatırımın 250 kişiye istihdam yarattığını belirterek hükümetin ana önceliğinin doğal mirasın korunması ve eko turizmin uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Kass Group Holding Kurucusu Hanoch Kass ise yapının Guinness Dünya Rekorları'nda yerini alması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Kass, "Türkiye ve bölge ülkelerinin burayi ziyaret edeceğinden eminim. Burası dünyadan birçok macera ve doğa severleri buluşturacak" dedi.

HEDEF İSTANBUL VE ANTALYA

Türkiye'yi de yatırım için çok önemli bir yer olarak gördüklerini ifade eden Hanoch Kass şunları kaydetti: "Kaas Grubu olarak Türkiye için de çok güzel projelerimiz var, çok yakın zamanda bunları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Planlarımız arasında 55 milyon dolarlık yeni bir proje var. Projeyi gerçekleştirmek için öne çıkan şehirler İstanbul ve Antalya."