Güney Koreli kadın, keçi çiftliği kurdu

Ürdünlü eşiyle Kandıra ilçesine yerleşen Güney Koreli kadın girişimci Jonghee Son keçi çiftliği kurdu. Son “Kadınlara tarıma ve hayvancılığa daha fazla katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Güney Koreli kadın girişimci Jonghee Son, ailesiyle yerleştiği Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde keçi çiftliği kurdu. Ürdünlü eşi ve 2 çocuğuyla bir süre önce Türkiye'ye yerleşen Son, tarım ve hayvancılık sektöründe yatırım yapmaya karar verdi. Doğası ve insanından etkilendiği Kandıra'da 22 dönümlük arsa alarak yaklaşık 600 Saanen keçisinin bulunduğu çiftlik kurdu. Keçi sütü ve peyniri üreten Son, marka tescil ve lisanslama işlemlerinin tamamlanmasının ardından ürünlerini zincir marketlere, otel ve restoranlara satmayı planlıyor.

Ürdün'de yaşadıkları dönemde her yaz tatilinde Türkiye'ye geldiklerini ve yerleşme kararı aldıklarını anlatan Son, "Türkiye tarıma ve hayvancılığa uygun çok geniş araziye sahip. Bu yüzden mükemmel karar verdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu. Kadınların rahatlıkla hayvancılık yapabileceklerine işaret eden Son, "Fırsat bulurlarsa hayvancılığa daha fazla katılmaları gerektiğini düşünüyorum. Kadınlar pek çok şeyi yapabilirler. Bu yüzden tarıma ve hayvancılığa daha fazla katılmalarını tavsiye ediyorum" dedi.