Güneş paneliyle maliyeti azalttılar

Kayseri'de çiftçiler, tarlalarına kurdurdukları güneş enerjisi panellerinden elde ettikleri elektriği damlama ve yağmurlama sulama sisteminde kullanıyor.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde çiftçiler, tarlalarına kurdurdukları güneş enerjisi panellerinden elde ettikleri elektriği damlama ve yağmurlama sulama sisteminde kullanıyor. Azalan fosil yakıt kaynaklarının maliyetinin her geçen gün artmasıyla çiftçiler, güneş enerji sistemlerine yatırım yaparak enerji giderlerini azaltıyor. Kayseri'de tarım arazilerinde güneş enerjisi paneli kullanımı yaygınlaşırken, devletten de destek alan ve kurdukları panellerin sayısını artıran çiftçiler hem kazanıyor hem de doğayı koruyor.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, ilçelerinin tarım, turizm ve tarihiye önemli konumda olduğunu söyledi. Yaklaşık 1000 dönüm arazisinde ayçiçeği, pancar ve arpa yetiştiren Abdullah İnce de, "Çiftçilere 7 yıl faizsiz kredi desteği sağladılar" dedi. İnce, güneş panelleriyle enerji giderlerinin yarı yarıya düştüğünü belirterek, "Günlük 1000 lira masrafınız oluyorsa güneş enerjisi sistemi bunu 500 liraya düşürdü. 100 kişi bunu kullanıyor ve onlar da memnun" diye konuştu. 540 panelle yıllık 350 bin kilovatsaat elektrik ürettiklerine dikkati çeken İnce, kışın elde ettikleri fazla elektriği satmak istediklerini söyledi.