Günden güne eriyor çember giderek daraldı! Altın fiyatları baş döndürecek! Dağılması an meselesi...

Altın fiyatları baş döndürdü. Günden güne eriyor çember giderek daralacak. Son günlerin en sık takip edilen gelişmelerinden birisi de küresel piyasadaki ons altın fiyatları oldu. Küresel piyasalarda peşi sıra yaşanan gelişmeler fiyatlara büyük etki etti. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte yatırımcılar güvenli liman olarak bilinen yatırım aracında neler yaşanacağı konusunda yapılan yorumlara odaklandı. Öte yandan gram altın dün sabah saatlerinde 892 TL'ye kadar düştü.

Güvenli liman olarak tercih edilen altın fiyatları son günlerde yaşanan düşüşle tüm herkesi şaşırttı. Dün 901 ile 905 TL seviyeleri arasında gezinen gram altın bugün 892 TL'ye kadar düştü. Hal böyle olunca yatırımcılar fiyatlar hakkında uzmanların yaptığı yorumlara odaklandı. FED Başkanı Powell'ın gelecek ay yapılacak olan toplantıda politika faizinde 50 baz puan artışa gideceğini duyurması ons altındaki düşüşü iyice hızlandırdı. Altın yatırımı olan binlerce kişi gelecek günlerde yaşanacak gelişmelere göre hareket edecek.

892 TL'YE KADAR ÇEKİLDİ

Ons altın fiyatındaki düşüş fiyatları aşağı çekti. Dün gram altın fiyatı 892 lirayı gördü.

DÜŞÜŞE GEÇTİ

Altın, Fed'e ilişkin agresif sıkılaşma beklentileri ile düşüş ivmesine devam etti. Çin'de salgın dolayısıyla düşük talebe ilişkin beklentiler de fiyatlamalar üzerinde etkisini hissettirdi.

Altın, Fed'in sıkılaşma politikasında agresifleşeceği endişeleriyle art arda üçüncü gününde de değer kaybetti.

Spot altın son beş haftanın en kötü haftalık performansını sergilemesi sonrası son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Spot altın yüzde 0,5 değer kaybederek 1.921 dolara gerilerken bu rakam 7 Nisan'dan beri görülen en düşük seviye olarak kayda geçti.

AŞAĞI YÖNLÜ BASKI OLUŞTURDU

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizinin 50 baz puan artırılabileceğini söylemesi altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturdu.

Altında düşüş sürecek mi? İşte bu sorunun cevabı

Altın neden düşüyor? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte yorumlar