''Güçlü temellerimizi geliştirelim''

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan'ın Türkiye ziyaretiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri ile yeni bir döneme girilirken BAE Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan el-Cabir, yeni dönemin rotasını anlattı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan'ın Türkiye ziyaretiyle birlikte bu ülkeyle yeni bir döneme girilirken BAE Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan el-Cabir, yeni dönemin rotasını anlattı. TRT Haber'e konuşan Sultan El-Cabir, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin çok güçlü ortak temellerine vurgu yaparak "Türkiye yakın, bölgesel bir komşu olarak bizim için doğal bir ortak" dedi. El-Cabir "İki ülkenin de çok güçlü ortak temelleri var. Bunu geliştirebiliriz ve geliştirmeliyiz" dedi.

İLİŞKİLER GELİŞECEK

Sultan el-Cabir, Veliaht Prens'in ziyaretinin Türkiye ve BAE'nin bölgenin daha huzurlu, stabil ve zengin bir geleceğe kavuşması için birlikte çalıştıkları bir zamana denk geldiğini söyledi Sultan El-Cabir, iki ülke arasındaki işbirliğinde kapsamlı bir yaklaşımı da benimsediklerini belirterek "İki ülke arasında var olan temelleri ilerletip ekonomik, sosyal ve ticari bağları birçok alanda geliştireceğiz. Bu enerji, sağlık, tarım, lojistik, nakliye, endüstri, altyapı, finans, turizm konularını içeriyor" dedi.

Dubai'de Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşen BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tuk el-Mari ise yeni dönemin farklı alanlarda ortaklıklar kurma yönünde fırsatlar sunduğunu belirtti.

BAE İLE İLİŞKİLER KUVVETLENECEK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Dubai'de gerçekleştirilen "Expo 2020" Fuarı'ndaki Türkiye pavilyonunun resmi açılışını yaptı. Muş "Fuara katılımımız BAE ile ilişkilerimizi kuvvetlendirmede önemli katkılar sağlayacak" dedi.