Gramı 116 TL çeyreği 190!

TL bazındaki gram altın dün 116 lirayı da aşarak tarihi rekorunu kırdı. Çeyrek altın ise gün içinde en yüksek 190 lirayı gördü.

EKONOMİ SERVİSİ

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Gram altın dün, yüzde 4 prim yaptı ve 116 TL’yi de geride bıraktı. TL bazındaki gram altın, bu fiyatla birlikte bugüne dek gördüğü en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Uzmanlar, altındaki yükseliş neden olarak, Fed'in mart ayında yeni bir faiz artırımına gitmeyeceğinin ‘hemen hemen’ kesinleşmiş olmasını gösteriyorlar. 

GÜVENLİ LİMAN İLGİSİ 

Öte yandan, küresel finans piyasalarındaki oynaklığın artması, dünya borsalarındaki düşüşler ve ekonomik aktiviteye yönelik tedirginliklerin ve yatırımcı üzerindeki risk algısının bozulması da altındaki yükselişi destekliyor. Uzmanlar, bu olumsuz gelişmelerin ‘güvenli liman’ altına olan talebi artırdığı görüşünde. 

ONS'TA 9 AYLIK ZİRVE 

Altındaki yükseliş sadece TL bazındaki gram altınla sınırlı değil. Son dönemde yükseliş trendinden bulunan altının ons fiyatı, analistlerin güçlü direnç olarak nitelendirdikleri 1.205 doları aştı ve 1.238 dolarla geçen yılın mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

Ocak ayının şampiyonu 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, cumhuriyet altınının, ocak ayında yatırımcısına en çok kazandıran emtialardan biri olduğunu anımsatarak, "Yatırımcılar kendine güvenli bir liman aradı ve bunu da altında buldu" dedi.

Yüzde 4.5 değeri arttı

Çeyrek altın yüzde 3.4 prim yaparak 190 TL’ye çıktı. Cumhuriyet altındaki değer artışı ise yüzde 4.5 civarında oldu. Cumhuriyet, dün en yüksek 777 lirayı gördü.