Altını olanlar dikkat! Gram altın yükselecek mi düşecek mi?

''Gram altın yükselecek mi düşecek mi? Altına yatırım yapılmalı mı? Gram altında son durum nedir? Gram altında düşüş sürecek mi?'' düşecek mi yükselecek mi sorularına yatırım aranmaya devam ediliyor. Yatay hareketlerin devam ettiği altın gram altın son dakika itibarı ile 437 liradan işlem görüyor. Yatay hareketlerin devam ettiği gram altının 430 lira seviyesini göreceğini belirten uzmanlar, bunun toparlanma bölgesi olacağının altını çizerek yükselişlerde 447 TL geçilirse 473 TL'ye doğru potansiyel olacağını belirtti. Öte yandan Biden yönetiminin Korona virüsü teşvik paketini onaylaması halinde ise altın yatırımlarının değer kazanması bekleniyor. Uzun vadede ise altın yatırımı yine en güvenli liman. İşte 29 Ocak güncel altın fiyatları...

Gram altınla ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediliyor. Yeni güne 437 lira seviyelerinden başlayan gram altında dalgalanmalar sürüyor. Peki gram altın yükselecek mi düşecek mi? Altına yatırım yapılmalı mı? Gram altında son durum nedir? Gram altında düşüş sürecek mi? Yaklaşık 3 haftadır oldukça yatay hareketlerin olduğu gram altında düşüş devam ediyor. Yine de FED'in faiz kararı sonrası ise fiyatlarda geri çekilme gözlemlendi. Ancak piyasalar kararı beklediği için sert bir düşüşte yaşanmadı. Öte yandan Biden yönetiminin Korona virüsü teşvik paketini onaylaması halinde ise altın yatırımlarının değer kazanması bekleniyor. Uzmanlar, orta vadede ise gram altının 473 lirayı göreceği görüşünde. İşte 29 Ocak güncel altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Uzmanlar bu dönemde altına yatırım yapılmasını riskli bularak küresel bir salgın krizi olduğunu ve altında yatırım yapmanın çok riskli olduğunu savunuyor. Birçok uzman kısa vadede riskli görülen altın fiyatları uzun vadede kar sağlayacağını iddia ediyor.

ALTIN NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇECEK?

Joe Biden'ın göreve başlaması, Merkez Bakası'nın faiz kararı gibi önemli gelişmelerin ardından altın fiyatları yeni haftaya değer kaybıyla başladı. Öte yandan Avrupa piyasalarında yaşanan pandemi paniği ve yurtiçi piyasalarda dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketliliğin de etkisiyle birlikte altın fiyatları dün öğle saatleriyle birlikte yukarı yönlü seyir izlese ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrasında aşağı yönlü seyir başladı.

Peki, altın fiyatları düşer mi? Altın fiyatları yükselir mi?

FED'in faiz kararı sonrası ise fiyatlarda geri çekilme gözlemlendi. Ancak piyasalar kararı beklediği için sert bir düşüşte yaşanmadı.

Öte yandan Biden yönetiminin Korona virüsü teşvik paketini onaylaması halinde ise altın yatırımlarının değer kazanması bekleniyor.  Korona virüsü mutasyonunun yayılmasının panikle beraber klasik yatırım araçlarına olan ilgiyi artırması bekleniyor. Bu beklenti doğrultusunda korona virüsü mutasyonu ile ilgili gelişmeler de "Altın fiyatları yükselecek mi?" sorusunun cevabı açısından önem kazanacak.

29 OCAK GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları 29 Ocak Cuma yani haftanın son işlem gününde her gün olduğu gibi ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Saat 07.30'da kaydedilen evrilere göre gram altın fiyatları serbest piyasada 435 lira alış ve 438 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

29 OCAK ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları gibi güne aşağı yönlü seyirle başladı. Saat 07.30'da kaydedilen verilere göre çeyrek altın 698 lira alış ve 713 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

2.793,93

2.846,87

YARIM ALTIN FİYATI

1.392,60

1.427,80

ZİYNET ALTINI FİYATI

2.793,93

2.846,87

ATA ALTIN FİYATI

2.906,77

2.981,76