Gram altın tırmanıyor! Altın üç ayın zirvesini gördü!

''Altındaki yükseliş devam edecek mi? Altın fiyatlarındaki son durum nedir? Gram altın 500 lirayı görecek mi?'' sorularına yanıt arayan vatandaşlar altın fiyatlarındaki yükselişi yakından takip ediyor. Gram altın son dakika itibarı ile 484 lira seviyelerinde son ayın zirvesini görürken uzmanlar, ''Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 490 ve 500 TL direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekirken aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda ise 480 ve 475 TL destek seviyeleri aşağı yönlü hareket için önem arz ediyor.'' ifadesinde bulundu. İşte 7 Mayıs altın fiyatlarındaki son durum...

Altın fiyatları son dakika itibarı ile 3 ayın zirvesini gördü. Vatandaşlar altın fiyatlarındaki yükselişi yakından takip ediyor. Peki, altındaki yükseliş devam edecek mi? Altın fiyatlarındaki son durum nedir? Gram altın 500 lirayı görecek mi? Uzmanlara göre gram altının yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 490 ve 500 TL direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekiyor. İşte 7 Mayıs güncel altın fiyatlarındaki son durum...

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Yatırımcısının her dönem gözdesi olan çeyrek altın son dönemdeki yükselişle birlikte bugün 775 liradan alınırken 801 liradan da satışa sunuluyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı ise 7 Mayıs 2021 Cuma günü 484 lira seviyelerinde yer alıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde hem alış fiyatında hem de satış fiyatında 3 bin liranın üzerindeki konumunu sağlamlaştıran cumhuriyet altını ise bugün 3 bin 84 liradan alınırken 3 bin 194 liradan da satışa sunuluyor.

GRAM ALTIN 500 LİRAYI GÖRECEK Mİ?

Ahlatcı Yatırım tarafından yapılan açıklamada altın fiyatları ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün ABD tarım dışı istihdam verisinin güçlü gelmesi kurda yukarı yönlü hareket oluşturabilir. Gram altında yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 490 ve 500 TL direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekirken aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda ise 480 ve 475 TL destek seviyeleri aşağı yönlü hareket için önem arz ediyor."

Dünya gazetesinin haberine göre ise, ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde ABD Doları'nın ve ABD 10 yıl vadeli hazine kağıdı getirilerinin gerilemesinin ardından spot altın fiyatı 1.816 dolar direncini kırdı.

Bu sabah 1.822 dolar seviyesine kadar yükselen spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0.25 artışla 1.819 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, "Zayıf dolar ve yüzde 1.60'ın altında seyreden 10 yıl vadeli tahvil getirileri altın fiyatında yükselmeye yardım etti. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam çok önemli bir nokta. Eğer veriler gerçekten iye gelir ise, FED'in tahvil alımlarını azaltmayı tartışmaya başlamasının yolu açılabilir" değerlendirmesi yapıyor.

1.816 dolar direncini aşan spot altın için en yakın direnç olarak 1.830 dolar seviyesini gösteren analistler, buranın aşılması halinde fiyatın 1.847 dolar seviyesine doğru gidebileceğini vurguluyorlar.