Gram altın için tarihi gün: Yeni rekor geliyor! Sürprizler peş peşe gelecek...

Gram altındaki son dakika yükselişi devam ediyor. Yeni rekorlar kapıda. Altına yatırım yapanlar karlı çıkacak. Peki gram altın 2 bin lirayı ne zaman görecek? Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk gram altında 2 bin lira seviyelerinin görülme ihtimali olduğunu söyleyerek yatırımcılara uyarıda bulundu. İşte güncel altın fiyatları...

Altın fiyatlarında son dakika hareketliliği devam ediyor. Sürprizler peş peşe gelecek. Gram altında yeni rekorlar geliyor. Peki gram altın fiyatı ne kadar yükselecek? Gram altın 2 bin TL'yi görecek mi? Gram altın, tam altın, yarım altın ne kadar? Uzman isim gram altının ne zaman 2 bin TL olacağına dair tahminde bulundu. İşte 19 Temmuz Çarşamba güncel altın fiyatları...

GRAM ALTIN REKOR TAZELEYECEK!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yatırımcılar için dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. ""İç piyasada altın fiyatının dış piyasadaki etkilerle ve iç piyasada dolar/TL'nin çarpan etkisiyle bir miktar yükseldiğini görüyoruz. Bayram arifesinde 1600 seviyelerine gelen gram altının sene sonu itibarıyla 2 bin lira seviyelerinin görülme ihtimali var." diyen uzman isim açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"GRAM ALTIN 2 BİN TL'Yİ GÖRECEK"

Yani sene sonu itibarıyla gram altında yeni rekorlar bekliyorum. Tabi bu dış piyasadaki ons altının yükselme durumuna da bağlı ama ben her hâlükârda gram altının 2 bin lirayı göreceğini düşünüyorum.

Enflasyon artışı devam ettiği sürece de vatandaş elindeki parasını korumak için altın alımlarına devam edeceğini düşünüyorum. Bunun yanında düğün mevsimine girmiş durumdayız her ne kadar fiyatlar yüksek olsa da altın alımları artmış durumda. Bu da fiyatları yukarı yönlü etkileyecektir."

"ALTIN FİYATLARI DOYUM NOKTASINA ULAŞACAK"

Altın fiyatlarının ne zaman doyum noktasına ulaşacağına dair de konuşan uzman isim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İç piyasada güven ortamının artması halinde. Artık vatandaşın 'enflasyonun artmayacağına ve düşme eğilimine giriyor' inancına sahip olması halinde.

Artık altın fiyatlarının doyum noktasına ulaşacağını söyleyebiliriz. Bunun içinde bu doyum noktasına ulaşmanın henüz zamanı olduğunu düşünüyorum."

19 TEMMUZ ÇARŞAMBA ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 1.710,01

SATIŞ(TL) 1.710,31

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

ALIŞ (TL) 2.797,00

SATIŞ (TL) 2.880,00

ONS ALTIN FİYATI BUGÜN KAÇ DOLAR?

ALIŞ (USD) 1.976,56

SATIŞ (USD) 1.976,98

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ (TL) 11.565,00

SATIŞ (TL) 11.739,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI NE KADAR

ALIŞ (TL) 1.578,64

SATIŞ (TL) 1.685,22