Bekçilik sınav sonuçları açıklandı! Polis Akademisi sonuç sorgulama ekranı

Polis Akademisi tarafından düzenlenen 2023/1. Dönem Bekçilik sınavı 30 Eylül'de uygulandı. Sınavlarda Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından toplam 100 soru yöneltildi. Sınava katılan adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki, Bekçilik sınav sonuçları açıklandı mı?

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 30 Eylül 2023 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Bekçi olmak isteyen binlerce aday sınava katıldı. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak olup 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Peki, Bekçilik sınav sonuçları açıklandı mı?

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuç bilgileri yayınlanmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için ilerleyen tarihlerde gerekli duyurular yapılacaktır.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı sonuç bilgileri yayımlanmıştır.

30 Eylül 2023 tarihinde yapılan 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına katılan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi http://www.meb.gov.tr ya da http://www.odsgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanan sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, 25 Ekim 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla kendi T.C. kimlik numaraları ile 30 (otuz) TL sınav itiraz ücreti yatırarak, e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Polis Akademisi Başkanlığına ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bireysel yapılan itiraz dilekçeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar için ilerleyen tarihlerde gerekli duyurular yapılacaktır.

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

* Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

* Başarı puanı hesaplamasında[Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılacaktır.

* Değerlendirmede virgülden sonra 4 basamak dikkate alınacaktır. Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0'a (sıfır) tamamlanacaktır.

* Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

* Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.