Gözler işçinin asgari zam talebinde

Asgari ücret toplantısında, işçi kesiminin taleplerini iletmesi bekleniyor. Türk-İş, ücretin en az, 4 kişilik ailenin açlık sınırı olmasını istiyor. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren maaş düzenlemelerinin bu hafta tamamlanıp komisyonlara iletilmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 'ara zam' için bugün ikinci toplantısını yapıyor. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek. İlk toplantıda rakam telaffuz edilmezken bu kez işçi kesiminin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyor. Komisyon toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bugün saat 14.00'te bir araya gelecek.

MEMUR MAAŞI TBMM'DE

Halen 8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücrete yapılacak ara zammın Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor. Geride kalan süre boyunca işçi ve işveren tarafı, henüz rakam telaffuz etmemekle birlikte kamuoyu önünde görüş ve beklentilerini dile getirdi. İşveren kesimi düşen enflasyonun da dikkate alınarak 'sürdürülebilir ve dengeli' bir ücret talebini dile getirirken işveren prim desteğinin ise artırılmasını talep ediyor. İşçi kesimi ise asgari ücrette 'günün şartları'na göre güncelleme istiyor. Bu yılın başında Türk-İş'in "kırmızı çizgi" olarak dile getirdiği 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı mayıs ayında 10 bin 362 TL olurken, bir başka kriter sayılan bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 13 bin 440 TL olarak açıklanmıştı. Bu arada milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren maaş düzenlemelerinin bu hafta tamamlanıp komisyonlara iletilmesi bekleniyor.