Girişimler Pilot'la uçuşa geçiyor! 7 firmaya 50 bin dolar yatırılacak

TT Ventures'ın Girişim Hızlandırma Programı PİLOT'un 11. dönem girişimleri belli oldu. Yeni döneme seçilen 7 girişimin her biri program sonunda TT Ventures'tan 50 bin dolar yatırım alacak.

Akşam

Türk Telekom'un, yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek ve Türkiye girişimcilik ekosistemini globale taşımak amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT programının 11. dönem girişimleri belli oldu. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonrası; egaranti, Finceptor, FINSO, F-Ray/JetScoring, Link Robotics, Medialyzer ve Sensemore programa katılmaya hak kazanan girişimler olarak belirlendi.

ABD'YE GİDECEKLER

Türk Telekom ile işbirliği yapan ve programı başarıyla tamamlayan her ekibe program sonunda TT Ventures'tan 50 bin dolar yatırım alma imkânı sunulacak. Fintech, web3, yapay zekâ, üretim ve pazarlama teknolojileri gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren girişimler program boyunca, Türk Telekom'un sunduğu özel imkânlardan yararlanırken, alanında uzman profesyonellerden, başarılı girişimci ve yatırımcılardan aldıkları geri bildirimler doğrultusunda girişimlerini geliştirme fırsatı yakalayacak. Girişimler aynı zamanda, Türk Telekom ile işbirliği imkânını da değerlendirecek. Programı başarıyla tamamlayan ekipler, program sonunda fikirlerini seçkin yatırımcıların katılacağı PİLOT Demo Day etkinliğinde sunma olanağı bulacak. Ayrıca ekipler, ABD'de girişimcilik ekosistemine yönelik global vizyona hâkim olacakları ve işlerini geliştirecekleri iki haftalık bir programa katılma fırsatı yakalayacak.

2 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETTİLER

Türk Telekom, girişimcilere ofis ortamı sağlayan Eminönü'ndeki Santral binasıyla da girişimlerin geleceğe yön verecek birçok fikri hayata geçirmelerine ön ayak oluyor. PİLOT'tan bugüne kadar 104 girişim mezun oldu. Asya'dan Avrupa'ya, Kuzey Amerika'dan Güney Amerika'ya kadar dünyanın birçok bölgesinde faaliyet gösteren PİLOT mezunlarının 2022 yılı sonunda sağladığı istihdam ise 2 bine ulaştı.

DİJİTALLEŞMEYLE İNSANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN PROJELER

egaranti: Garanti belgelerini dijitalleştiren ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol edebilmeleri için firmalara bulut tabanlı çözümler sunan bir web uygulaması.

FInceptor: Web3 projelerinin token halka arzı (ICO) öncesi likidite finansmanı, ICO ve ICO sonrası aşamalarda fonlanılmasını sağlayan bir yatırım platformu.

FINSO: Tüketicinin krediyle alışveriş yapmasını sağlayan bir finans uygulaması.

F-Ray/JetScorIng: Bankaların, finansal kuruluşların ve tedarikçilerin müşteri risklerini ölçebilmeleri için otomatik finansal risk değerlendirme raporları üretmelerini sağlayan bir analiz ve raporlama platformu.

LInk RobotIcs: Kamera, ataletsel ölçüm ünitesi, GNSS gibi farklı sensör verilerini, geliştirdiği sensör füzyonu motorunda işleyerek geleceğin mobilitesi için hassas, güvenilir ve kesintisiz konum bilgisi sağlayan navigasyon sistemleri geliştiriyor.

Medıalyzer: Reklam verenlerin medyadan daha iyi geri dönüşler almasını sağlayan bir SaaS girişimi.

Sensemore:: Makine sağlığı analizi için özel olarak tasarlanmış donanım, yazılım ve yapay zekâ destekli araçları ile güvenilirlik odaklı bir varlık ve bakım yönetimi platformu.