Girişimciye Rafadan Tayfa desteği

Rafadan Tayfa'nın üretildiği İSF Studios'u ziyaret eden Bakan Varank, girişimcilere dönük animasyon eğitim merkezi kurulması için çalışma başlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan çizgi dizi 'Rafadan Tayfa'nın üretiminin gerçekleştirildiği İSF Studios'u ziyaret ederek animasyon alanında girişimci gençlere dönük bir eğitim merkezi kurulması için çalışma başlattı. Çizgi dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan'ın ev sahipliğindeki ziyarette Varank'a çocukları Elif Reyyan ve İlhan Yahya da eşlik etti. Varank "Türkiye, sinema ve dizi sektöründe çok büyük bir atılım yakalamış durumda. Filmlerimizi, dizilerimizi yurt- dışına ihraç edebiliyoruz. Animasyon alanında da son dönemde büyük başarılar yakaladık. Türkiye'de bu manada kabiliyetler her geçen gün daha da artıyor, Rafadan Tayfa bir dünya markası haline geldi" diye konuştu.

SIRA ANİMASYONDA

Varank "Önümüzdeki dönemde İSF Studios ile bir girişimcilik merkezi kurulması, burada gençlerin yetiştirilmesine dönük bir dershane ya da eğitim merkezinin kurulmasıyla ilgili görüşmemizi yaptık" dedi. Varank "Buradan yeni parlak beyinlerin ve başarılı girişimlerin çıkmasını, animasyon sektörünün dünyadaki markalarından biri olmasını istiyoruz. Zaten İSF Studios bunu başardı. Rafadan Tayfa dünyanın dört bir yanında izleniyor" dedi.

UZAYLA İLGİLİ ANİMASYON GELİYOR

Varank, "Rafadan Tayfa Göbeklitepe'nin 3.5 milyon izlenmeyle yabancı rakiplerinin de önüne geçerek Türkiye'de en fazla izlenen animasyon filmi olduğunu belirterek "Önümüzdeki dönemde arkadaşlarımızın uzayla ilgili yeni bir animasyon filmleri var ve hedefleri Türkiye'de en çok izlenen film olmak yani gişe rekorunu kırmak" dedi.