Girişimciye özel destek

Kadın girişimcilere 100 bin lira destek. ‘Üreten Kadınlar Zirvesi'nde müjde veren Halkbank Genel Müdürü Arslan, “Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla 100 bin liraya kadar destek sunacağız” dedi.

Halkbank, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, topluma ilham veren öncü kadınları ve kadın girişimcileri 'Üreten Kadınlar Zirvesi'nde bir araya getirdi. Farklı mesleklerden toplam 14 cesur kadın; sıra dışı atılımlarını, kariyer hikayelerini ve projelerini paylaştı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Zirvemizde ilham veren kadınları ağırlarken, adı üstünde gerçekten de ilham vermek istiyoruz. Kendi işini kurmuş veya kurmak isteyen girişimci kadınlarımızı cesaretlendirerek, onları teşvik etmeyi ve yılmadan yollarına devam etmeleri için moral aşılamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK MALİYETLE

Zirvede 'Kadın Girişimci Kredisi'nin de müjdesini veren Arslan, şunları söyledi: "İlk defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş olan kadınlarımıza yönelik 'Kadın Girişimci Kredisi' ürünümüzü hayata geçiriyoruz. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin filizlenmesine imkan tanımak amacıyla 100 bin liraya kadar destek sunmayı hedefliyoruz. Bu ürünün yanı sıra farklı destek paketlerimizle de kadınların finansmana erişimde pozitif ayrımcılık ve öncülük yaptığımızı paylaşmak isterim. Örneğin; KOSGEB veri tabanına kayıtlı, aktif ve bilgileri güncel kadın girişimcilerimize bir diğer kredi ürünümüz olan KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi kapsamında, cari kredi oranlarımızın 10 puan altında, oldukça düşük maliyetle 70 bin liraya kadar destek sunuyoruz."

180.500 ESNAFA KREDİ

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, şöyle devam etti: "Bankamızca sadece 2020'de 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza, bir kısmı sıfır faizli olmak üzere, toplam 8 milyar TL Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi kullandırdık. KOSGEB eğitimini tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış genç kadın girişimci esnaf ve sanatkarlarımız için 100 bin TL limitli, en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olup ustalık belgesiye ilgili meslek kolunda son bir yıl içerisinde kendi adına işletme kuran kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız içinse 225 bin TL limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunuyoruz."

SALGIN, GİRİŞİMCİ RUHLAR İÇİN FIRSAT

Zirveye video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, kadın ruhunun yaşamın hamuruna katılmadığı bir geleceğin, eksik ve yarım olacağını belirterek, "Daha adil, medeniyet değerlerinin korunduğu bir gelecek için kadınları iş başına davet ediyorum" dedi. Salgın günlerinde, dünyanın yeniden şekillendiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün salgın şartları, çalışma hayatıyla ilgili tüm ezberleri bozmuş durumda. Evlerin içi ofis haline geldi, yeni iş modelleri gelişti. Tüm bunlar kadınların da girişimci ruhlarını yürürlüğe sokabilecekleri büyük fırsatlardır. Güçlü Türkiye'nin ancak güçlü kadınlarla mümkün olduğuna, yürekten inanıyorum."

ARSLAN: HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ

Kadına yönelik yürek burkan şiddet olaylarından büyük üzüntü duyduğunu da belirten Osman Arslan, "Kadınlarımız, daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir. Kadına yönelik her tür şiddetin karşısındayız" dedi.