Yazar Mustafa Açıkgöz'den girişimcilik tüyoları

Girişimcilik, günümüzde devlet teşvikleri ve dijitalleşme ile birlikte daha fazla önem kazanmış bulunmakta. Salgından sonra dünya dengelerinde yaşanan değişiklikler dijitalleşmenin önünü daha fazla açmış oldu. Birçok firma bu yönde adım atarken bazı gençler kendi işini kurmak için girişimciliğe girişti. Yazar Mustafa Açıkgöz, girişimcilere altın niteliğinde bilgiler sunuyor.

Yazar Mustafa Açıkgöz şunları ifade etti; “Koronavirüs salgını, dünyada birçok firmanın dijitalleşme adımlarını güçlendirmesine ve devletlerin bu yönde adımlar atmasına sebep oldu. Özellikle 2000’li yıllardan sonra ciddi bir şekilde atılan dijitalleşme adımları ile ilgili verilebilecek bazı örnekler arasında web sitesi yönetimi ve siteden para kazanma, reklamlardan para kazanma, video içeriği üreticiliği, e-devlet kapısı işlemleri, internet haberciliği gibi birçok örnek yer alır. Artık yeni neslin ve işsiz olanların dijitalleşme alanında adım atması geçinmesi konusunda ona yardım sağlayacaktır. Girişimci olanlar, kendi işlerini kuracağı için firmasını istediği gibi yönetebilir ve istediği işi yapabilir. Bu da girişimci ruhunu ortaya çıkararak girişimcinin yaratıcılığını arttıran bir olaydır.

Girişimci olan bir bireyin başarılı olması için sevdiği işi yapması ve müşterilerine en iyi şekilde davranması gerekir. İşiniz ne olursa olsun müşteri ilişkileri, siparişi zamanında yetiştirme veya blog yazarlığı olsun her alanda en samimi ve en kaliteli hizmeti vermek çoğu kullanıcı adına önemli bir adım olmaktadır. Hizmette kaliteyi sunduktan ve müşterilere en iyi şekilde davrandıktan sonra girişimcilerin yapması gereken bir diğer şey tasarımdır. Bir sitenin veya reklamın tasarımı ne kadar etkili olursa o kadar çok kullanıcı çekebilir. İlgi çekici ve kullanıcı dostu tasarımlar reklam kalitesini arttırarak daha fazla kitle çekmeyi sağlamaktadır. Eğer ki çok güzel ve harika bir siteye sahipseniz ama reklam ilgi çekici değil ve basit ise kullanıcılar bu siteye tıklama isteği duymayabilir ve daha az kitleye ulaşabilirsiniz.”

Özellikle Mustafa Açıkgöz; “İçinde girişimcilik ruhu olanların dikkat etmesi gereken bir diğer konu hizmetin fiyatı ne olursa olsun müşteri ile olan ilişkinin üst düzey olmasıdır. İster 5 liralık ister 100 liralık ürün olsun dengeyi sağlayarak herkesle en iyi şekilde anlaşırsan müşteri kitlen daha da artacaktır. Sevdiğin işi yap, işini kaliteli bir şekilde gerçekleştir, kitleni elinde tut.” düşüncesinin önemli olduğunu vurguladı.