Hazırladıkları proje kapsamında ahır ve idari bina, gübre çukuru yapım işi ile modem makine ekipmanlarını destek olarak alan girişimci kadınlar, işe 60 büyükbaş hayvanla başladı. Kurdukları tesisi Avrupa standartlarında modem bir tesise dönüştürmeyi başaran kadınlar, kadın girişimci adayları için örnek teşkil ettiler. Kadınlar, işe sabah erken saatlerde hayvanları yemleme ve su verme ile başladıkları mesailerini üç periyot halinde sürdürürken hayvan alım ve satımlarına devam ediyorlar. Her geçen gün işletmelerini daha ileriyle taşıma gayretiyle çalışan 1 çocuk annesi Firdevs Öztürk ile 3 çocuk annesi Nursel Öztürk, hayvan bakımının yanı sıra traktör sürüyor, evlerinin işlerini ve çocuklarının bakımını da ihmal etmiyor.
120 büyükbaş hayvan besi tesisi ortaklarından Firdevs Öztürk, 6 yıl önce besiciliğe başladıklarını, hiç bilmedikleri bir alan olmasına rağmen işi çok iyi öğrendiklerini ifade etti. Öztürk, "Bu işe eltimle başladık. Önce biz kendi imkanlarımızla başladık daha sonra TKDK'ya başvurduk ve çok iyi bir destek aldık. 1 milyon 200 bin TL'lik projeydi. 700 bin TL kadar destek aldık. Şu anda 100 tane besi hayvanımız var. Altı aylık alıyoruz ayrı bakıyoruz ve besi zamanına gelince besleyip, satıyoruz. 120 başlık bir tesis kurduk. Sabah geliyoruz yardımcımız var. Yemimizi karma makinesiyle hazırlayıp veriyoruz. Suyunu verip, altlarını temizliyoruz. Yüzde 60 hibe aldık. Hayvanlarımızı beslemek için daha rahat bir ortamımız oldu. Makine ekipmanlarımız oldu. Bence bu kadınlar için bir örnektir. Kadınlar isterse her işi yaparlar. Ben daha önce Bursa'da market işletiyor ve işlerimde çok iyidi. Ama memleketime dönüp bu işi yapmaya başladığım için çok mutluyum" dedi.
İki eltinin kurduğu Süphan Tarım îşletmesi'nde müdürlük yapan Miyeser Teker, "Biz kadınlar istedik mi her şeyin en güzelini yaparız. Bu işe 60 hayvanla başladık. Şimdi 100 tane
Malazgirt ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan tesisi gezen ve incelemelerde bulunarak yatırımcılarla görüşen TKDK Muş II Koordinatörü Beytullah Uygur, tarım ve hayvancılıkta TKDK'nm lokomotif görevi üstlendiğini ifade etti. Sadece erkeklerin değil kadın girişimcilerin de kuruma proje sunabileceklerini ve kadın girişimcilerin proje puanlamasında daha avantajlı olduklarını dile getiren Uygur şunları söyledi: