Gestaş Deniz Ulaşım filosunu güçlendiriyor! 15 ayda 8 gemi

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi şirketi GESTAŞ, 2020 yılında satın aldığı 6 gemiye, 2021 yılında 3 ay sonunda iki gemi daha ekledi. Kendi kaynaklarıyla, finansal borçlanma olmadan 15 ayda 8 gemi satın alan şirket, kendisine ait gemi sayısını 6'dan 14'e çıkardı

Çanakkale'nin deniz ulaşım şirketi Gestaş, son dönemde gemi satın alımlarıyla gündemde. 2020 yılı Ocak ayı başında, demir çelik, enerji ve denizcilik sektöründe üst düzey yöneticilik deneyimine sahip bir ismin genel müdürlük görevine getirilmesiyle yönetim anlayışı değişen Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi şirketi, 15 ayda tam 8 gemi satın alarak güçlü bir kurum haline geldi.

SIFIR FİNANSAL BORÇLANMA

Genel Müdür Mahir Sevinç yönetiminde, 'Kendi gemileri olan bir şirket meydana getirme' düşüncesiyle hareket eden, planlamasını buna göre yapan şirket, Yönetim Kurulu'nun da desteğini alarak işe koyuldu. İl Genel Meclisi'nden talep ettiği borçlanma yetkisi defalarca reddedilen şirket, buna rağmen satın almaların tamamını finansal kredi kullanmadan kendi kaynaklarıyla gerçekleştirdi. Satın alınan 8 geminin 6'sı peşin ödemeyle alınırken 2'si taksitle ödenecek.

İlk olarak yılda 20 milyon TL gibi ciddi bir kira yükü oluşturan 3 adet geminin satın almasını gerçekleştiren Gestaş, ardından hizmet alanını genişletecek yeni bir hamle yaptı.

GELİBOLU-ÇARDAK HATTINDA GESTAŞ

Çanakkale'nin deniz ulaşım şirketi, Gelibolu-Çardak hattında hizmet veren 3 gemiyi satın alarak; hem filosunu güçlendirdi, hem de Gelibolu-Çardak hattına da Gestaş kalitesini getirdi.

GEMİ SAYISI 6'DAN 14'E ÇIKTI

2021 yılında gemi satın alımlarına Avşa Adası ile başlayan Gestaş Deniz Ulaşım, son olarak yine filosunda kiralık olarak bulunan 57. Alay gemisini satın alarak iki geminin daha kira yükünden kurtulmuş oldu. Son 15 ayda 8 gemi satın alarak şirket envanterine dahil eden Gestaş, 2020 Ocak ayı başında 6 olan kendisine at gemi sayısını 14'e; filodaki toplam gemi sayısını da 17'den 21'e çıkardı. Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi şirketi Gestaş, toplamda 21 gemiyle Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcada ve Güney Marmara Hattı'nda hizmet vermeye devam ediyor.

MAHİR SEVİNÇ: GESTAŞ HALKIN ŞİRKETİ

Geride kalan 15 aylık süreci değerlendiren Genel Müdür Mahir Sevinç, göreve geldiklerinde mutlak suretle şirketin kendi gemilerine sahip olması gerektiğini belirlediklerini, yol haritasını buna göre çizdiklerini kaydetti. "Gestaş, halkın şirketi" diyen Sevinç, "Gestaş, kazandığını halka yatırıma dönüştüren bir şirket. Böyle bir kamu şirketinin güçlü olması, vatandaşın hizmet görmesi anlamına gelmekte. Bunun için de gemi satın alımları kaçınılmazdı" ifadelerini kullandı.

Gestaş'ın 2021 yılı içerisinde satın aldığı gemiler Avşa Adası gemisi ve Ellyedinci Alay gemisi...

FİLODAKİ 10 GEMİ TERSANEDE YENİLENİYOR

2020 yılı Eylül ayında filosundaki 10 geminin bakım/tutum sürecini başlatan Gestaş, gemilerini A'dan Z'ye yeniliyor. 6 geminin tersane süreci tamamlanırken, 2 geminin bakımları devam ediyor. İki gemi daha tersaneye girecek ve toplamda 10 gemi, daha emniyetli ve konforlu hale getirilmiş olacak.