65 bin TL hibe desteği KOSGEB'ten! Hemen başvurun...

Kendi işini kurmak isteyen gençlere 65 bin TL hibe imkanı KOSGEB tarafından yapılıyor. Ödemeler, karşılıksız olacak şekilde verilecek. Ancak bu imkandan faydalanmak için belli şartları sağlamış olmanız gerekiyor. İşte KOSGEB desteği hakkında merak edilenler...

KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere yeni imkanlar sağlıyor. Karşılık olmadan geri ödemesiz 65 bin TL hibe verilecek. Öncelikle, KOSGEB'in girişimcilik eğitimini tamamlayıp başvuru yapanlar değerlendirmeye alınacak. İşte KOSGEB desteğinden yararlanacak kişiler ve gereken şartlar...

65 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLER ALABİLİR?

KOSGEB'in sunmuş olduğu bu hibe desteğinden, faydalanabilmek için bir takım şartlar aranıyor. Bu destekten yalnızca engelli vatandaşlar ve eski hükümlü vatandaşlar yararlanabiliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

En az yüzde 40 engeli ve işgücü kaybı bulunan engelli vatandaşlara ve eski hükümlülere sunulan 65 bin TL'lik hibe desteğinin 45 bin Türk Lirası olan kısmı kuruluş desteği olarak, 15 bin TL'lik kısmı işletme gideri olarak ve 5 bin TL'lik kısmı da kuruluş işlemleri desteği olarak veriliyor.

Ek olarak kriterlere uyan vatandaşların bu destekten yararlanabilmesi için KOSGEB'in uygulamalı eğitim programlarına katılıp, programı tamamlayıp katılım belgesi alması ve kurmayı düşündükleri iş ile ilgili olarak bir proje hazırlamaları gerekiyor.