Genç mühendislere yüzde 20 iş kotası

Genç mühendislere iş müjdesi. Çevre Bakanı Murat Kurum'dan yeni mezun gençler için istihdam müjdesi geldi: Bundan sonra bakanlığın tüm projelerinde teknik kadroların yüzde 20'si yeni mezunlardan oluşacak.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ekonomi reform paketinde altı çizilen 'genç istihdamına teşvik' konusunda ilk adım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldi. Bundan böyle bakanlığın tüm projelerinde teknik kadronun en az yüzde 20'si yeni mezun gençlere ayrılacak. Bakanlık konuya ilişkin genelgeyi de yayınladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gençlere müjdeyi Twitter'dan şöyle verdi:

BEN DE ŞANTİYEDE ÇALIŞTIM

"81 ilimizde ve yurtdışında yürüttüğümüz binlerce projemiz var. İstiyoruz ki, bu projelerimizde yeni mezunlar da çalışsın. Ben de inşaat mühendisliğini bitirir bitirmez bir şantiyede çalışmaya başlamıştım. Şantiye yılları, bana çok büyük bir tecrübe oldu. Bundan böyle; bakanlığımız ve ilgili kuruluşlarımız olan; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın, 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin, belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin, yine belediyelerimizin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin projelerinde çalışacaksınız. Binlerce projede, genç mimarlarımız, mühendislerimiz, şehir plancılarımız, iç mimarlarımız ve teknikerlerimiz görev alacak."

FUTBOLDAKİ ALTYAPI GİBİ

Kararı gençlerin ufkunu açacak bir hamle olarak nitelendiren İNDER Başkanı ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, uygulamanın yeni mezun gençlerin karamsarlığa düşmemeleri için çok faydalı olacağını söyledi. Torkam Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Mahmut Dereli ise, "Sektörün arkadan gelecek kuşağı da yetiştirmesi gerekiyor. Buna futbolcu altyapısı gibi bakmak lazım" dedi.