Gemlik’te ilk adım atıldı 226 konut yapılacak

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Gemlik’teki kentsel dönüşüme ilişkin “Makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, maliyetine takas edilecek” dedi.  

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TOKİ tarafından Gemlik İlçesi’nde yapımına başlanan konutların temel atma törenine katıldı. Bu kapsamda 226 konut ve 12 dükkan yapılacak. Çavuşoğlu, kentsel dönüşüme ilişkin, yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, isteyen vatandaşımızla maliyetine takas edileceğini söyledi. Gemlik’in depremselliği için çözümler ürettiklerini aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu: 

ZEYTİN AĞAÇLARINA KORUMA

“İşte bu nedenle hükümetimiz, son çıkardığı kanun hükmünde kararnameyle deprem olmadan önce Gemliklilerin can ve mal güvenliğini koruyacak, Gemlik’in geleceğini inşa edecek, dönüştürecek, çehresini değiştirecek ve marka değerini artıracak bir karar aldı. Gemlik’in sembolü zeytin ağaçlarından tek birine bile zarar vermeden, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tahsis edeceği zemini kaya gibi sağlam makilik alanlara yapılacak modern ve sağlıklı konutlarla Gemlik’i yepyeni bir geleceğe kavuşturacağız.” 

TOKİ tarafından Gemlik’te yapımına başlanan konutların temel atma töreni yapıldı. 

Sağlam ve deniz manzaralı

Çavuşoğlu, kentsel dönüşümün gönüllülük esasına dayanacağını belirterek şöyle devam etti: “Zemin, çok yüksek binaları taşıyacak nitelikte değil. Yeni yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, isteyen vatandaşımızla maliyetine takas edilecektir. Kimsenin evi zorla elinden alınmayacak.” Devletin taşın altına elini koyduğunu aktaran Çavuşoğlu, “Belediyemizin Cihatlı Mahallesi’nde yaptığı bin 400 konut için 17 bin kişi talepte bulundu. Karşılayamadığımız talebi Cumhuriyet Mahallesi’nin yanıbaşındaki makilik alanda yapacağımız 8 bin konutla karşılamayı düşünüyoruz” dedi