Gemlik'te heyecan dinmiyor

TOGG'un Gemlik tesisinde tarihe not düşmek isteyenlerin katıldığı kampanyada 500 bin rakamı aşılınca, süre 3 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Temeli önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan TOGG’nun Gemlik tesislerinin yarattığı heyecan devam ediyor. TOGG’un ‘Yenilikte ben de varım’ kampanyasına kısa sürede 500 bin başvuru alınca, büyük ilgi gören kampanya uzatıldı. Kampanyaya katılıp, inşaat temeline yerleştirilecek kapsül ile adını tarihe yazma şansını yakalayanların sayısı 500 bin kişiyi geçince 18 Temmuz 2020’de sona ermesi planlanan etkinlik 3 Ağustos tarihine kadar uzatılıp TOOG Twitter hesabından duyuruldu.

YENİ BİR MİLAT

Tesisin temel atma töreni sonrasında bir açıklama da otomotiv ihracatçılarından geldi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik, TOGG’nun Türkiye’nin dünya otomotiv endüstrisindeki hedeflerine ulaşmak için önemli bir ivme unsuru olacağını vurgulayıp, “Yerli otomobil üretimi, Türkiye’nin dünya otomotiv endüstrisinde yaşanan dijital dönüşümün güçlü bir parçası olma hedefine katkı sunacak ve ihracatçılarımız için motivasyon kaynağı olacak” dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da milli otomobil projesinin ülke sanayisi açısından yeni bir milat olduğunu belirtti.

YENİ DÖNEMİN HABERCİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, fabrikasının temeli atılan yerli otomobille ilgili bir paylaşımda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaştığı videoyu alıntılayan Albayrak, “TOGG, fabrikasıyla birlikte doğrudan ve dolaylı olarak birçok sektöre ekonomik katkıda bulunacak. Bugün de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle fabrikamızın temeli atıldı ve yeni bir dönemin kapısı aralandı. Artık geleceği yönetme vakti. Ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.