Geçen yıl 3 milyondu bu yıl 4 milyonu geçti

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Ramazan Bayramı ile 5 aylık erken rezervasyonun 4 milyon 300 bin civarında olmasını bekliyoruz. Bayramda otel doluluklarının yüzde 90-95’e çıkacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. 

Betül OĞUZ /ANKARA 

Turizmde yüz güldüren gelişmeler olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, geçen yıl 3 milyon olan 5 aylık erken rezervasyon miktarının bu yıl 4 milyonu geçtiğini söyledi. Avcı, “Bayram tatilinde otellerin doluluk oranlarının yüzde 90-95’lere ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi. Bakan Avcı, “Geçtiğimiz yıl 5 aylık erken rezervasyon miktarı 3 milyonken, bu yıl 4 milyonu geçti. Ramazan Bayramı'yla bunun 4.3 milyon civarında olacağını tahmin ediyoruz” dedi.. 

DOLULUKTA YÜZDE 95 GÖRÜLEBİLİR 

Bayram için otellerin doluluk oranlarının yüzde 80’e ulaşmış gibi göründüğünün altını çizen Avcı, “Bakanlar Kurulu kararı ile bayram tatilinin 9 güne çıkartılması iç turizm bakımından önemli bir hareketlilik getirdi. Bunun erken açıklanması da gördüğümüz kadarıyla sektör tarafından çok olumlu karşılandı. Sektörün ilgili arkadaşları bayramda ise bu doluluk oranının yüzde 90-95’e çıkacağını bize söylüyorlar” ifadesini kullandı. 

EYLÜL De HAREKETLİ GEÇECEK 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şöyle devam etti: “Kurban Bayramı’nın da  9 güne çıkarılabileceği bir takvim görülüyor. Bakanlar Kurulu zannediyorum aynı konuda daha erken bir açıklamayla, okulların açılışı da hemen arkasından olacağı için, bir yarar olabilir. Dolayısıyla da Eylül ayında bir hareketliliği Kurban Bayramı münasebetiyle bekliyoruz.”

1800 yıllık tahıl ambarı 

Bakanlık, Andriake Antik Kentinde 7 yıl önce başlattığı kazı çalışmalarını Likya Uygarlıkları Müzesi'yle taçlandırdı. 15 milyon liralık maliyetle hayata geçirilen müze, Antalya’nın kültür turizmine de katkı sağlayacak. Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla Agora/Plakoma, Sarnıç, Sinegog, kiliseler ve hamamların restorasyonlarını tamamlayan   Bakanlık, müzeye dönüştürdüğü 1800 yıllık tahıl ambarıyla antik kente adeta yeniden hayat verdi.

6 bin eser sergilenecek

Likya uygarlığından günümüze ulaşmış eserlerin interaktif destekli olarak konumlarına göre sergilendiği müzenin açılışını yapan Bakan Nabi Avcı, restorasyonu, teşhir ve tanzimi için 15 milyonluk bir bütçe ayrıldığını ve bin 6 eserin sergileneceğini kaydetti.