Gastronomi turizmi için özel seferberlik

Turizm Bakanlığı bu yıl gastronomi turizmini geliştirmek için eylem planı hazırladı. Tanıtımlarda gastronomi ayrı bir başlıkla yer alacak.

YELDA GÖKDAĞ

Türkiye turizmde lezzet durağı olmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018’de gastronomi turizmini geliştirmek için eylem planı hazırladı. AKŞAM’ın ulaştığı bilgilere göre, gastronomi turizmi 5 ayrı kategoride ele alınacak. Bunlar gastronomi destinasyonları, rotaları, etkinlikleri, gastronomi sektörü, üreticiler ve ürünleri olacak. Bakanlık ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2016’da İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen FITUR Turizm Fuarı’nda; Berlin’de düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarın’da, Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Fuarı’nda Gaziantep Mutfağı tanıtılmıştı.

SOKAK TATLARI İSPANYA’DA

Yine 2016 yılında İspanya’nın San Sebastian şehrinde düzenlenen ve 37 milletten 70 şefin bulunduğu sokak yemeği tadımları, konferansların, cookingshowların olduğu Gastronomika etkinliğinde Türk Mutfağı, gerçekleştirilen kapsamlı bir organizasyonla tanıtıldı. 

DÜNYAYA YAYILIYOR

Geçtiğimiz yıl ise Türk mutfağının tanıtımında altın yıl yaşandı. 2017’de Madrid’de Türk Mutfak Kültürü haftası düzenlenirken, Ukrayna’nın Kamaniçe şehrinde gerçekleşen Kamyanetsk-Podolsk Festivali’nde Türk kahve pişirme rekor organizasyonu gerçekleştirildi.