Gabar petrolünde yeni rekor

Gabar'da yeni bir rekor kırılarak günlük petrol üretiminde 40 bin varilin üzerine çıkıldığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Hedef, yıl sonunda günlük 100 bin varile ulaşmak. Gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak adımlar meyvesini veriyor. Şırnak Gabar'da keşfedilen petrol üretiminde yeni bir rekora ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün (dün) itibarıyla 40 bin varil üretime geçmiş bulunuyoruz. Bugün bayram ve bu bayramı 40 bin varili aşarak kutlamış oluyoruz. Bu, Türkiye'de en kaliteli petrolü ürettiğimiz gün olarak tarihe geçen bir gün. Bunun için öncelikle burada çalışan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Onların büyük emekleri var. Burada onlarla beraber gece gündüz vazife yapan güvenlik güçlerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

33 KUYUDA ÜRETİM

Yeni ulaşılan rakamla birlikte Türkiye'de üretilen petrolün toplamda günlük 100 bin varili geçtiğini belirten Bayraktar, "Şırnak, Türkiye'nin petrol başkenti. Daha gidecek yolumuz var. Yılbaşı gecesi buraya geldiğimizde '2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varile çıkabilmek' demiştik. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. 33 kuyuda üretimi gerçekleştirdik. Kuyu başı ortalama üretimimiz 1200 varili geçmiş durumda. Hedefimiz olan 95 kuyuya geldiğimizde yıl sonunda günlük 100 bin varile ulaşmış olacağız" diye konuştu.

BAŞKA KEŞİFLER YOLDA

Artık Doğu bölgesinin terör yerine petrol zenginliği ve istihdam artışıyla anılmasını sağlayacak yeni keşiler sürüyor. Gabar'ın yanı sıra başka keşif kuyularının da bulunduğunu belirten Bakan Albayrak, "Hakkari'de, Van sınırında yeni kuyularımız olacak. Yapacağımız keşiflerle rezervler bulduğumuzda üretim rakamları çok daha ileri gidecek" dedi.

BÖLGEDE İSTİHDAM ARTACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gabar'da günlük 100 bin varil hedefine en kısa sürede ulaşılacağına inandığını söyledi. Erdoğan, emeği geçen herkesi tebrik ederek, "İnanıyorum ki Gabar bu işin artık mühendisi olacak ve petrol üretiminde inşallah en kısa zamanda bu hedefe varmak suretiyle bizim gücümüze güç, milletimizin iradesine farklı bir irade koyacaksınız" dedi.