Fransız otomobil devi Renault'dan Rusya kararı! Herkes çekilirken şaşırtan hamle

Rusya ile bağlarını kopartan birçok küresel şirketin aksine Renault şaşırtıcı bir hamleye imza attı. Fransız otomobil devi Reanult, Moskova'daki fabrikalarında üretime yeniden başladı.

TheGuardian

Aksam.com.tr

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok global marka Rusya'dan çekilme kararı aldı. Fransız otomobil üreticisi Renault şaşırtıcı bir karara imza atarak geçtiğimiz günlerde durdurduğu üretime yeniden başladı.

Renault, Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'nın işgal edilmesinden sonra lojistik sorunları öne sürerek geçen ay tesisteki üretimi askıya almıştı. Ancak, Reuters tarafından alıntılanan kaynaklara göre, Renault'nun üretimi yeniden başlatma kararı aldı.

İddiaya göre Renault, kararı alırken Fransız hükümetinden de destek aldı.

Renault, 2007'de o zamanlar hızla büyüyen bir pazara ilk yatırım yaptıktan sonra, 2016'nın sonlarından bu yana Rus otomobil üreticisi Avtovaz'da üçte ikilik kontrol hissesine sahip. Bu, ülkede diğer çoğu Avrupalı rakibinden daha büyük operasyonları olduğu anlamına geliyor.

Avtovaz 2021'de 350.000 araç sattı ve Renault için 186 milyon Euro kar elde etti. Avtovaz, Sovyetler Birliği'nde devlete ait bir şirket olarak başladı ve Zhiguli ve ardından Lada markaları altında Komünist rejimle güçlü bir şekilde ilişkilendirilen otomobiller üretti.