Fırsat vermeyiz! Teknofest teröre karşı birlik mesajıyla sona erdi

İzmir'deki TEKNOFEST'in kapanış töreninde Ankara'daki hain terör saldısına karşı birlik mesajları verildi. Bakan Kacır “Teröre fırsat vermeyeceğiz” derken Selçuk Bayraktar da Türkiye'nin artık uyandığını söyledi.

Akşam- Elvan Kuzucu Hıdır

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, teröre karşı birlik mesajıyla son buldu. Ankara'da hain terör saldırısının yaşandığı gün gerçekleştirilen kapalış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Ülkemizin birliğine, beraberliğine kasteden, huzurumuzu bozmaya çalışan hiçbir terör örgütüne asla fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE UYANDI

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da "TEKNOFEST kuşağının" her yıl daha da büyüdüğünü söyledi. Bayraktar "Bugüne kadar düzenlediğimiz 9 TEKNOFEST'te yaklaşık 2 milyon genç kardeşimiz projeleriyle yarıştı, 9 milyondan fazla ziyaretçi TEKNOFEST'e gelerek geleceğin Türkiye'sinin havasını soludu" dedi. Ankara'daki terör saldırısını kırayan Bayraktar "Herkes bilsin ki Türk milleti birdir, bu meydandaki gibi beraberdir. Yüksek teknolojisiyle, yüreğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki, güvenlik güçlerimizdeki yürekle her türlü maraza karşı koymaya gücü yeter" dedi.

İLK UÇAK FABRİKASINDA GÖKBEY VE HÜRKUŞ ÜRETİLECEK

Türkiye'nin ilk uçak fabrikası olan ve yeniden kurulan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, ilk üretimlerini genel maksat helikopteri GÖKBEY ve temel eğitim uçağı HÜRKUŞ için yapacak. TOMTAŞ İcra Kurulu Üyesi Ali Ekşi "Ekim ayı içerisinde ilk faturamızı kesmiş olacağız. Birkaç hafta içerisinde sertifikasyon süreçleri tamamlanacak ve GÖKBEY ile HÜRKUŞ'un yapısal parçalarının üretimine başlayacağız" dedi.

Çiğli Havaalanı'ndaki festivalin son gününde, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın yanı sıra Emniyet, Özel Harekat ve Sahil Güvenlik ekiplerinin gösterileri yoğun ilgi gördü.

TEKNOFEST'TE YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞİYOR

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST'e İzmir'de de çok yoğun katılım olduğunu söyledi. TEKNOFEST'i 2018'de düzenlediklerinde yarışmalarda yetişen gençlerin kendi girişimlerini kurmayı hayal ettiklerini anlatan Hıdır, "Dolayısıyla hayalini 2018'de kurduğumuz, tohumlarını attığımız bu çalışmanın meyvelerini görmüş olduk. TEKNOFEST savunma sanayisi odaklı bir festival gibi gözükse de artık buradaki gençlerimizin sivil alanlarda teknolojiler geliştirdiğini görüyoruz" dedi. Hıdır bugüne kadar 6 milyon liradan fazla hibe verildiğini anlattı.