Fındıkta alım 22 Ağustos'ta başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık fiyatlarıyla ilgili beklenen detayları ve alım programını açıkladı. Buna göre kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta randevulu olarak başlanacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hafta sonu ortalama 54 lira olarak açıklanan fındık fiyatlarıyla ilgili beklenen detayları ve alım programını açıkladı. Buna göre kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta randevulu olarak başlanacak. Duyuruya göre, 2022/2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, kilogram başına Giresun kalite için 53 lira, "Levant" kalite için 52 lira ve "Sivri" kalite için 51 lira olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticilere vereceği alan bazlı, mazot ve gübre destek ödemeleri ile birlikte ortalama fiyat kilogram başına 54 lira olacak. Yüksek randımanlı fındığa randıman farkı ilave edilecek.

RANDEVU ALACAKLAR

Her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlayan TMO, kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta randevulu olarak başlayacak. Üreticiler, 15 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabilecek. TMO'ya ürün teslim ederken üreticilerin rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya özen göstermeleri gerekiyor.