Fındık fiyatı 2021 ne kadar oldu? 2021 Fındık fiyatları açıklandı mı, taban fiyatı nedir?

Fındık bol miktarda bitkisel protein içerir. Tokoferol ile kombinasyon halindeki enzim, kas lifleri için en iyi besin olarak kabul edilir, bu nedenle 2021'de fiyatlarında yapılan artış bir çok vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen fındık alım fiyatlarını katıldığı bir canlı yayın programında açıkladı. Peki Fındık fiyatı 2021 ne kadar oldu? 2021 Fındık fiyatları açıklandı mı, taban fiyatı nedir?

Fındık fiyatlarındaki artış çiftçilerin ve ticaret camiasının gündeminde yer alan konular arasında. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında fındık alım fiyatlarına ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. Bilindiği üzere fındık, dünyaca çok tüketilen en besleyici ve sağlıklı kuruyemişlerden biridir. Peki Fındık fiyatı 2021 ne kadar oldu, taban fiyatı nedir? Ayrıntılar haberimizde.

Başkan Erdoğan katıldığı canlı yayında fındık alım fiyatlarını açıkladı. Erdoğan, ''Fındık ülkemizin en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri. Özellikle Karadeniz çayla birlikte temel geçim kaynağı. Bu mahsul döneminde de fındık üreticilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. 2021 yılı fındık alım fiyatlarını tüm milletimizle özellikle Karadenizli üreticilerimizle paylaşmak isiyorum. Giresun fındık alım fiyatımız kilogram başına 27 lira lavant kalite fındık için ise 26,5 liradır. yüksek randımanlı fındığa bir lira fazla ödeme yapılacaktır. Fındık fiyatları kilogramda 29,5 lira 30 lira arasında değişiyor.'' dedi.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN VE HAYVANCILARIMIZIN ZARARLARINI DA TELAFİ EDİYORUZ"

Başkan Erdoğan, "Bugüne kadar buğdaydan bakliyata ve çaya kadar pek çok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Kuraklık, sel, yangın gibi felaketlerde zarar gören çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın zararlarını da telafi ediyoruz. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çayla birlikte temel geçim kaynağı fındık." dedi.

İŞTE 2021 FINDIK ALIM FİYATLARI

Başkan Erdoğan, "Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26 buçuk liradır. Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kg'de 2 lira olarak veriyoruz." açıklamasını yaptı.

Başkan Erdoğan ayrıca "Tüm bunları fiyatlara ilave ettiğimizde fındık fiyatları kg'de 29 buçuk ile 30 lira arasında gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

FINDIĞIN FAYDALARI NELER?

Fındık yüksek kalorili içeriğe sahiptir, ancak aynı zamanda bitkisel yağlar açısından da zengindir, bu nedenle yemek sonrası çayın yanında çok tercih edilmektedir. Fındık, insan sağlığını korumak için gerekli olan kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, sodyum, flor, manganez ve bakır gibi çeşitli vitaminlerin yanı sıra B1, B2, C, E vitaminlerini içerir.

Fındık, kötü kolesterolü düşüren ve iyi kolesterolü artıran tekli doymamış yağ asitleri içerir. Ayrıca iltihabı iyileştirir ve kan lipidlerini iyileştirir. Fındık ayrıca önemli miktarda magnezyum içerir, bu da kalsiyum ve potasyum dengesini düzenlemeye yardımcı olur, böylece kan basıncındaki dalgalanmaları dengeler.