Finans teknolojilerinde gençlere 750 bin TL gelir

Finans teknolojileri alanında yazılımcılar yetiştirmek amacıyla bir program başlatılıyor. Programı başarıyla tamamlayan gençler, üniversite mezunu olmasa da 4 yılda 750 bin TL gelire ulaşacak.

Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Ödeal işbirliğiyle Ödeal FinTech Fellow Programı hayata geçiriliyor. Finans teknolojileri alanında yazılımcılar yetiştirmek, bu alanda yazılımcı sayısını artırmak ve gençlerin ilgisini çekmek üzere başlatılan programa; 18 - 24 yaş arasında, kariyerine başlamak için dört yıllık bir üniversite eğitimini bitirmeyi beklemek yerine hemen para kazanmaya başlamak isteyen, 14 ay sürecek etkili bir kariyer eğitimiyle finans teknoloji sektöründe hızlı bir başlangıç yaparak 4 yılda toplamda 750.000 TL gelir elde etmek isteyen gençler başvurabiliyorlar.

MAAŞ ARTI PRİM

Programa kabul edilen öğrencilere GİRVAK tarafından kariyer ve sosyal yönden gelişebilmeleri için ilham seansları, trend sohbetleri ve İngilizce eğitimleri sağlanacak. Fellowlar, üç ayın sonunda CTO'larla ve İK uzmanları ile buluşacak, dokuz ayın sonunda staj programlarına ve mentorlara yönlendirilecekler. Eğitime katılan gençler her ay maaş ve başarı durumlarına göre prim alma şansı yakalayacaklar.

KENARDA BEKLETME LÜKSÜMÜZ YOK

Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya kariyerini finans teknolojileri alanında geliştirmek isteyen gençleri 42 okullarına beklediklerini söyledi. Ödeal Kurucu Ortak Fevzi Güngör ise şunları kaydetti: "Beş yıl sonrayı dahi tahayyül edemediğimiz bugünün dünyasında o okul mezunu, bu bölüm diplomalı olmadığı için bu kadar yetenekli insanı yıllarca kenarda bekletmek gibi bir lüksümüz yok. Bu programa başvurup kabul edilen ve bu yoğun süreci bizimle beraber yürüyen gençlerimizin hem mesleki hem de kişisel anlamda büyük gelişme göstereceklerini düşünüyoruz."

GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT BARINDIRIYOR

Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ödeal FinTech Fellow Programı'na katılan öğrenciler, üç etkili ve büyük kurumun networküne dahil olma şansına sahip olacak. Bu program sayesinde bir alana odaklanarak meslek edinecek, daha öğrenciyken maaş ve prim alabilecekler. Meslek eğitimi dışında iş hayatında ve kişisel hayatlarında ihtiyaç duyacakları tamamlayıcı seanslar ve iş görüşmesi simülasyonları yapabilecek, alanında öncü CTO'larla bir araya gelebilecekler."