Filli Boya'dan Çanakkale ruhuna sahip çıkan proje

Filli Boya, ‘Zafere Selam’ projesiyle Çanakkale’deki şehitlikler, ‘Dur Yolcu’ silueti 2100 köy evi ve köy okulları gibi birçok alanın bakımlarını yapmak için kolları sıvadı. 

Şenay BÜYÜKKÖŞDERE

Filli Boya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’yla imzaladığı protokolle hayata geçirdiği ‘Zafere Selam’ projesiyle tarihî alandaki kültürel mirası ve yaşam alanlarını gelecek nesillere taşınması için koruyor. Proje kapsamında Şehitlikler ve Şehitler Abidesi, Dur Yolcu silüeti, Tarihi Alanda bulunan sekiz ayrı köyde toplam 2100 adet köy evi ve köy okulları gibi birçok alanın, özgün yapısı korunarak, Tarihi Alan Başkanlığı’yla birlikte bakımları yapılacak. 

YOLCULUĞUN İLK ADIMI 

Filli Boya markasını bünyesinde barındıran Betek Boya’nın genel müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Gelibolu Yarımadası’nda çok anlamlı bir projeyi hayata geçirerek ‘Zafere Selam’ duruyoruz. Bu uzun soluklu bir yolculuğun ilk adımı” dedi.  Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise, birçok yeni projeyi gündemlerine aldıklarını ifade etti. 

KİLİTBAHİR KÖYÜ’YLE BAŞLADI

Kilitbahir, Seddülbahir, Alçıtepe, Behramlı, Bigalı, Kocadere, Küçükanafarta, Büyükanafarta ‘Gazi’ köylerinde proje kapsamında gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarının ilk etabı olarak Kilitbahir Köyü seçildi. Kilitbahir Köyü Yalı Cadddesi’yle Çarşı caddelerinin kesişimiyle Kilitbahir Kale Müzesi arasında kalan yaklaşık 1000 metre uzunluğundaki sokaklarda 116 adet binanın cephelerinin boyanması ve bakımına başlandı.