Filenin Sultanları'na tarihi destek

Vodafone ve Türkiye Voleybol Federasyonu arasındaki işbirliği, Mehmet Akif Üstündağ, Engin Aksoy, Meltem Bakiler Şahin ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının katılımıyla birlikte düzenlenen toplantıda duyuruldu.

Bu yıl Milletler Ligi Şampiyonluğu kupası, Avrupa Şampiyonluğu kupası ve Dünya Kupası adıyla oynanan Olimpiyat Elemeleri'nde kazandığı birincilik olmak üzere 3 kupa ile Türk halkının yüzünü güldüren A Milli Kadın Voleybol Takımı, şimdi de Temmuz 2024'te Fransa'da oynanacak Olimpiyatlar'a hazırlanıyor. Filenin Sultanları'na bu milli yolculuklarında sağlanan ekonomik destekler de artıyor.

11 yıl kadın futboluna destek olan Vodafone, şimdi de Filenin Sultanları ile dünyada kadın voleybol tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması için Türkiye Voleybol Federasyonu'yla işbirliği yaptı. Vodafone, Türkiye Voleybol Federasyonu'na bağlı en üst klasman kadınlar ligi olan Sultanlar Ligi'nin isim sponsoru ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar ana sponsoru oldu. Buna göre, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve tüm alt yaş grubu (U21, U19, U17) takımlarının kullandığı formaların göğsünde Vodafone logosu bulunacak. Sultanlar Ligi'nin yeni adı ise Vodafone Sultanlar Ligi olacak. Sultanlar Ligi logosu da değiştirilecek.

TALEBİ KARŞILAYACAK

İstanbul'da kadın gazetecilerin davet edildiği sponsorluk anlaşmasının lansmanında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vodafone ile 3 yıl sürecek işbirliğinin kapsamıyla ilgili olarak kendilerine 'sınırsız bütçe'nin sağlandığını söyledi. Kadın Voleybol Milli Takımı'nın başarılarından sonra spor okullarına başvuruların yüzde 100'ün üzerinde arttığını belirten Üstündağ, "Sadece İstanbul'da 359 voleybol kulübü vardı, bu sayı 1717 oldu. Voleybola artan talep nedeniyle Ankara'daki yatılı lisenin (okul, yurt ve salon) bir benzerini İstanbul ve İzmir'de de kurmak istiyoruz. Amacımız voleybol eğitimini erişilebilir kılmak. Bir yandan yeni tesisler, okullar yapacağız bir yandan da köylere, kasabalara giderek yeni yetenek keşiflerini artıracağız. Burada önemli olan voleybol adına çok büyük bir hareket başlıyor. Çok kapsamlı bir destek olacak. Okullar yapılacak, altyapı için çalışılacak" dedi.

TEKNOLOJİK KATKI SAĞLANACAK

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Cumhuriyet kadınlarının yanında durmaktan gurur duyduklarını belirten Vodafone Türkiye Üs Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Anlaşmayla yeni projeler hayata geçirilecek. Temel hedefimiz, elde ettiği başarılarla dünyada birinci sırada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ve dünyadaki en başarılı voleybol oyuncularının karşılaştığı Vodafone Sultanlar Ligi'ne en iyi desteği sağlamak. Ayrıca ileri seviye maç teknolojilerini Türkiye'deki maçlarda da kullanabilmek için girişimlerde bulunduk" dedi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin de bir kadın olarak kadın sporculara yönelik yaptıkları bu kapsamlı işbirliğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.