Fikirtepe'de teslimler başlıyor

60 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren, yaklaşık 8 milyar lira değere sahip olacak Yeni Fikirtepe Projesi'nde süreç hızlandı. Yarım kalan projelerde teslimler ise bu ay başlıyor.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyetleri birer birer çözülürken, 1100 konutun teslim süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Yeni Fikirtepe Projesi'yle bölgede yarım kalan inşaatlar hızla yükselirken, 2018'de finansal zorluk yaşayan firmalardan devralınan projelerden ilkinde teslim aşamasına gelindi. Finansman desteğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlandığı 286 pafta, 3415 ada, 9 parselde bulunan, 'Vartaş-1' olarak anılan projenin inşaatı için Kiptaş, Mayıs 2018'de bir ihale açmıştı.

1100 KONUT BİTTİ

182 bin 198 metrekare alanda gerçekleştirilecek proje için KDV dahil 383 milyon 488 bin lira teklif eden Torkam İnşaat, ihaleyi kazanmış ve inşaata başlamıştı. Projede 5 blokta yer alan yaklaşık 1100 konut tamamlandı, geçici kabul işlemleri de tamamlanma aşamasına geldi. Konutların vatandaşlara teslimi için de hazırlıklar başladı. Bu ay içerisinde teslimlerin yapılabilmesi için Bakanlık, proje bünyesinde iki dükkanı ofis olarak belirledi. Konutların teslim işlemleri bu ofislerden yapılacak.

DEĞERİ 8 MİLYAR TL

Yaklaşık 8 milyar lira değere sahip olacak Yeni Fikirtepe Projesi için adımlar atılıyor. 1.5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan proje için imar planları yıl başında belli oldu. Bakanlık adına Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen projenin 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnşaat ile 28 Temmuz'da imzalandı.

SÖZLEŞMELER İMZALANDI

'3455/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi Torkam İnşaat'la 5 Temmuz'da imzalandı. Sözleşme bedeli de KDV hariç 133.9 milyon lira olarak belirlendi. Projenin 3419/1 Parsel İnşaatı İşi sözleşmesi ise yüklenici Siyahkalem ile imzalandı.