Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım: İki sene içinde banka borçlarını kapatırım

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım işbaşına geldiğinde 100 milyon euro'luk kaynak yaratabileceğini söyledi. Yıldırım “İki sene içinde 3.5 milyar liralık banka borcunu kapatırım” dedi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım kulübün bankalar olan 3.5 milyar liralık borcu iki yıl içinde kapatma sözü verdi. Yaklaşan seçimli kongrede mevcut Başkan Ali Koç'la yarışacak olan Yıldırım düzenlediği sohbet toplantısında "Başkanlık yapmaya değil, fedakarlık yapmaya geliyorum" dedi. İşbaşına geldiğinde 100 milyon euro'luk kaynak yaratabileceğini anlatan Yıldırım "O parayı hemen toparlarım ama ihtiyaç yok. İhtiyaç olursa cebimden bile koyarım. İki senede banka borçlarını kapatacağım. Bir dönem yöneteceğim sonra bırakacağım. Fenerbahçe raydan çıktı önce bunu raya sokalım" diye konuştu.

ÖDEME NASIL OLACAK?

Yıldırım banka borçlarını nasıl kapacağını ise şu formülle anlattı: "Ataşehir'deki kapalı salonu arazisi 58 dönüm. Bunun 20 dönümüne salon yaptık. Onun dışındaki arazi Ülker'e ait. Oraya Emlak Konut'la beraber konut, ofis, 50 yataklı otel ve kolej yapılacak ve Fenerbahçe'ye verilecekti. 6 yıldır bir şey yapılmadı. Üç yıl içerisinde yapılmazsa arsa Ülker'e iade edilecekti ama arsa teslim edilmedi. Ben Murat Ülker ile konuştum, 'ne istiyorsan yaparsın' dedi. Orası yapılırsa 70 milyon gelir olacak. Ayrıca Kayışdağı'nda devletten satın aldığım 26 dönüm araziyi yeniden değerleyeceğiz. O arsaya da 2 milyar lira fiyat biçmişlerdi. Onunla ve Ülker arazisinden gelen gelirle bankalara borcu kapatacağız."

Yıldırım şu anda bankalarla yapılandırmanın devam ettiğini, asgari ödeme yapıldığını anlattı. Kulübün eski dönem borçlarıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Yıldırım "Ben kulübe 420 milyon euro borç bıraktım. Ama klüp İstanbul, Kayseri, Edirne, Ankara'da toplam 550 bin metrekarelik arsaya sahip oldu. Geçen sene 500 milyon euro'nun üzerinde bir değerleme gösterildi. 'Bana satmak istiyorsanız ben alacağım' dedim. Borç tarafı fazla mal azsa ben ödeyeceğimi taahhüt ettim, cevap gelmedi. Benimle ilgili borç bıraktı diyorlar. Ali Şen de bana borç bıraktı. Benim bıraktığım borcun karşılığında 500 milyon euro değer bıraktım. Yani anlattıkları hikaye" diye konuştu.

YENİ STAT YAPACAĞIZ DİYORSAK YAPARIZ

Yıldırım stadyum kapasitesinin 60 bine yükseltileceğini kale arkasından koltukların kaldırılacağını ve akustikle ilgili iyileştirme yapılacağını söyledi. Yıldırım "Aynı Real Madrid stadı gibi olacak" dedi. Yıldırım, Ali Koç'un stat projesi için de "Onlar 6 senedir konuşuyorlar bir tane yaptıkları şey var mı? Şampiyonluk sözü veriyor mu? Vermiyor. Ellerindeki tesislere bir tane çivi çakmadılar. Ben ve arkadaşlarım diyorsak yapacağız, yaparız" ifadesini kullandı.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ, KOÇSPOR OLMUŞ!

Aziz Yıldırım, Koç'un Fenerbahçe sponsorluklarına dikkat çekerek "Koç 1 yıl sponsorluğu uzattık dedi. Biz geldiğimizde bu şartlardan daha iyi sponsorluk teklifi gelirse Ali Bey'e teşekkür ederiz. Biz yalnız Adidas'tan forma sözleşmesi olarak 6 milyon dolar alıyorduk. Şimdi ne alıyoruz bilen var mı? Fenerbahçe Koçspor olmuş" dedi.

JOSE MOURİNHO İLE İLGİLİ RAKAMLAR ABARTILI

Aziz Yıldırım daha önce Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu getireceğini açıklamıştı. Yıldırım bu konuda ise şunları söyledi: "Mourinho ile ilgili büyük rakamlar yok. Kulübe bir maliyet getirmeyecek. Normal Fenerbahçe'ye gelen bir antrenör değerinde ödeme yapılacak ve sponsorla ödeyeceğiz. Onun için o problem değil. Ali Koç da gitmiş Mourinho ile görüşmüş. Ben Mourinho'ya 'Hangimiz seçilirsek seçilelim Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var' dedim.."

TESİSLERE BAKIM BİLE YAPMADILAR

Aziz Yıldırım başkanlığa neden aday olduğunu şöyle anlattı: "Ocak ayındaki süreçte bir aday çıktı. Ben o zaman 'Fenerbahçe'nin bir başkana ihtiyacı yok' diye beyanat verdim. Onlar onu yanlış yorumladılar. 'Demokrasi' dediler. Kulübün bütün hesaplarını incelettiler. İnceleme sonucunda bir şey söylemediler. Süper Kupa ve Galatasaray maçı sonrası Fenerbahçe'de bir değişime inandığımız için, 10 senedir çocukların mutlu olmaması, okula gitmek istememesi gibi birçok şeyi yaşadık. Ali Koç'un 'Ben olduğum müddetçe Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' söylemi sonrası arkadaşlarımla toplandım. 'Aday olun' dedim. 'Sen varken olmayız' dediler. Ben de aday oldum. Bu değişimin olması gerektiğine çok inanıyorum. Köprüden önce son çıkış."