FED faiz kararı Mayıs 2022 ne zaman açıklanacak? FED mayıs ayı faiz toplantısı ne zaman, faiz beklentisi ne?

Mayıs ayı FED faiz kararı için sayılı günler kaldı. ABD Merkez Bankası FED mayıs ayı toplantısı sonrası yeni faiz kararını açıklayacak. Son toplantısında faiz aralığını %0,25-0,50 seviyesinde yükselten ABD Merkez Bankası'nın yeni toplantı kararı şimdiden merak edilmeye başlandı. Peki, FED mayıs ayı toplantısı ne zaman yapılacak?

ABD Federal Rezerv Bankası FED faiz kararı mayıs için beklentileri oluşturmaya başladı. Genellikle ayın ilk haftası düzenlenen FED toplantısı için geri sayım başladı. Dünya genelinde artan enflasyon oranları ve enerji krizi ekonomi piyasasını da derinden etkiledi. Peki, Mayıs 2022 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası FED'in mayıs ayı faiz kararı şimdiden büyük bir merakla beklenmeye başladı. FED faiz toplantısı 3-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Toplantının ardından alınan kararın 4 Mayıs saat 21:00'de açıklanması bekleniyor.

FED MAYIS AYI FAİZ BEKLENTİSİ NEDİR?

Dünya merkez bankalarının öncüsü ABD Merkez Bankası (Fed) Mayıs toplantısı piyasaların öncelikle gündeminde yer alıyor. Fed öngörüldüğü gibi Mart ayında 25 baz puan faiz artırımına gitti. Rusya Ukrayna Savaşı'nın patlak vermesi Fed'in daha güçlü faiz artırımı yapmasının önüne geçerken, krizi konusunda müzakrelerin devam etmesi sonra özellikle Fed'in Mayıs toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği yönündeki beklentileri artırdı. Ekonomistler ise yıl genelinde ise Fed'in 6 faiz artırımı yapacağı konusunda görüş bildiriliyor.

FED Yöneticilerinden Lael Brainard, enflasyonda daha fazla yükseliş olabileceğini, bunun daha hızlı faiz artışını gerektirdiğini söyledi. Enflasyondaki yukarı yönlü risklere işaret eden Brainard, "FED, enflasyonu düşürmek için para politikasını düzenli olarak sıkılaştırmaya devam edecek. Mayıs toplantısından itibaren de bilanço hızlı şekilde küçültülecek." dedi.