ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı ne zaman, hangi gün? Ocak 2022 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED son toplantısı aralık ayında gerçekleştirmiş ve beklentiler doğrultusunda 0 ile 0.25 arasında faizi sabit tutma kararı almıştı. Peki, ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı ne zaman, hangi gün? Ocak 2022 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Konuya dair tüm merak edilenler...

Piyasaların gözü gerçekleşecek olan FED toplantısında. Yeni yılın ilk toplantısının ne zaman yapılacağı ve FED Başkanı Jerome Powell'ın konuşması heyecanla bekleniyor. Piyasaları şimdiden tedirgin eden ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı ne zaman, hangi gün? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

ABD MERKEZ BANKASI (FED) TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

FED faiz kararı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak olan yılın ilk toplantısının ardından kamuoyuyla paylaşılacak. İkinci toplantı ise 15-16 Mart tarihlerinde, üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

ABD'Lİ DEV BANKA FED'DEN FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs'a göre; Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) 2022 yılında mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere dört faiz artırımı yapacağını tahmin etti.

Fed'in 14-15 Aralık toplantısına ilişkin tutanaklarda Fed yetkilileri artan enflasyon ve istihdam piyasasındaki güçlü iyileşme nedeniyle faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiğini belirtmişti.

Fed'in bilançosunu küçültmeye başlamasının 25 baz puanlık bir faiz artırımının ikamesi olabileceğini artık düşünmediklerini de belirten Hatzius, "Fed'den mart, haziran ve eylülde faiz artırımı beklemeye devam ediyoruz ve şimdi buna haziran ayında bir artırımı daha ekliyoruz" dedi.