FAST limiti değişti

FAST sisteminde limit değişikliği yapıldı. EFT ve havale ücreti ödenmeden 24 saat para transferi imkanı tanıyan FAST'te limit bugün itibarıyla 2 bin liraya yükseltildi.

Merkez Bankası, sistemin sorunsuz işleyişi ve yaygınlaşması gözetilerek, halihazırda bin TL olan FAST işlem limitini bugün itibarıyla 2 bin TL'ye yükseltti.

FAST NEDİR?

FAST, Merkez Bankası tarafından diğer ödeme sistemlerine ek olarak işletime alınan anlık ödeme sistemidir. 7/24 kullanılabilen FAST Sistemi ile ödeme anında karşı hesaba geçiyor ve ödemenin tarafları, bankaları tarafından ödemenin durumu hakkında anında bilgilendiriliyor. 25 saniyede tamamlanmayan ödeme işlemleri iptal ediliyor.

FAST NASIL KULLANILIR?

FAST Sistemi'ne üye bir finansal kuruluşun müşterileri, kuruluşun mobil ya da internet bankacılığı uygulamalarını kullanarak ödeme yapmaya başlayabiliyor.

Sistemle birlikte devreye alınan kolay adresleme sayesinde finansal kuruluşun mobil ya da internet uygulaması üzerinden cep telefonu, TCKN ve e-posta adresi, hesap numarası ile eşleştirilerek ödeme alınabiliyor.