Faruk Çiçek: Hedefimiz yeşil lojistik

Lojistik ve kargo taşımacılığı alanında imza attığı projelerle dikkatleri üzerine çeken Seyid Lojistik'in sahibi ve CEO'su Faruk Çiçek'ten “yeşil lojistik” açılımı: “Lojistikte çevresel duyarlılık önceliğimiz. Hedefimiz yeşil lojistik. Dönüşüme filomuza alternatif yakıtlı araçlar katarak başlayacağız.”

Türkiye'nin lider lojistik ve taşımacılık şirketlerinden Seyid Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çiçek, gelecek vizyonunu açıkladı: Şirket olarak hedefimiz lojistik sektörünün çevreye verdiği zararı minimuma indirmek ve hatta ortadan kaldırmak. Bu alanda öncü şirketler arasında yer alıp yeşil lojistik olarak tanımlanan hareketin önemli bir aktörü olmayı hedefliyoruz. Bunun için de ürünlerin daha küçük partiler yerine daha büyük partiler halinde taşınması, dönüş taşımacılığının organizasyonu gibi alanlarda çalışmalar yürütüyoruz.

ÇEVRESEL DUYARLILIK İÇİN FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Akademisyen ve lojistik sektör profesyonellerinden oluşan bir oluşumun gerekliliğine vurgu yapan iş insanı, "Lojistikte duyarlılık ve verimlilik için eğitim şart" dedi.

Şirket içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten Faruk Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tedarik zincirinden başlayarak lojistik alanında eğitime yapılan her yatırım önemli. Kaynakların verimli kullanılması, çevresel ve toplumsal duyarlılığı artırma noktasında olmazsa olmaz bir ön koşul. Biz karar vericiler, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ile her bir araya geldiğimizde bu konuları gündeme getiriyoruz. Bu alanda farkındalık yaratmak için de getirmeye devam edeceğiz."

FİLOMUZU ALTERNATİF YAKITLI ARAÇLARLA GELİŞTİRECEĞİZ

Faruk Çiçek, son dönemde özellikle çevre dostu alternatif yakıtlı araçlar konusunda çalıştıklarını da açıkladı:

"Yakın dönemde filomuzu başta elektrikli araçlar olmak üzere alternatif yakıtlı araçlarla geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle elektrikli araçlar alanında yaşanan gelişmelerin yakın takipçisiyiz. Bu araçlar ve plastik malzemeler yerine geri dönüştürülmüş malzemelerle ambalaj yaparak yürütülecek operasyonlar yeşil lojistik adına dev adımlar olacak. Şirket olarak kendimizi hem doğaya hem de yaşadığımız topluma karşı sorumlu hissediyoruz. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz."