Fark alınmayacak... Borç yapılandırmada avantajlı ödeme için son tarih 31 Ağustos

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından borç yapılandırmasından faydalanıp zamanında ödeme yapmayan kişiler için tanınan yeniden avantajlı ödeme süresi için son tarih 31 Ağustos olarak belirlenmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) borç yapılandırmasından faydalanıp zamanında ödeme yapmayan kişiler için tanınan yeniden avantajlı ödeme süresi için son tarih 31 Ağustos. SGK borçlarının yapılandırılma başvurusunun ardından borçların ödeme süresi 31 Temmuz'a kadar uzatılmıştı. Bu tarih de sigorta primi ve yapılandırma borçlarının aynı güne denk gelmesi nedeniyle sistemde yoğunluk oluşturmaması adına 3 Ağustos'a ertelenmişti. Ancak, SGK geçtiğimiz günlerde bu süreyi borçlarını ödemeyenler için 31 Ağustos tarihine kadar uzatmıştı. Buna göre bu ayın sonuna kadar borcunu ödeyecekler için katsayı hesaplanmayacak.

Katsayı ödememek için aranan şartlar ise şöyle:

Peşin ödeme seçeneği tercih edilmek suretiyle yapılandırılan alacaklarının tamamının ilk taksit ödeme süresinde yatırılmaması veya eksik ödenmesi halinde ilk taksit ödeme süresini izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammıyla birlikte yatırılması.

Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi ve ilk taksit süresi içerisinde ödenmesi gereken tutarların süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırılan tutarın tamamının ilk taksiti izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi.