Mayıs ayı faiz oranı kaç oldu? Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte güncel bilgiler...

Faiz kararı bugün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının ardından belli oldu. Konuya dair detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz açıklaması saat kaçta? sorusuna yanıt arıyordu. Geçen ay gerçekleşen toplantı sonrası faiz kararı sabit yönlü olarak kullanılmıştı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı ile beraber bugün faiz kararı açıklandı. Nisan ayında düzenlenen toplantının ardından faizlerin yüzde 19'da sabit tutulması kararlaştırılmıştı. Yatırımcılar ve piyasalar tarafından yakından takip edilen Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz açıklaması saat kaçta? İşte son durum...

FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını bugün saat 14:00'da açıkladı. Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19'da sabit bıraktı.

FAİZLERDE SON DURUM NE?

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17'lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19'a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19'da sabit tutulmasına karar verilmişti.

TCMB'nin enflasyon beklentisi 2021 yıl sonu için yüzde 9,4, 2022 yıl sonu için yüzde 7,0 seviyesinde bulunuyor. TCMB'nin bu ay sonu açıklayacağı "Enflasyon Raporu"nda enflasyon beklentilerinde bir revizyona gidip gitmeyeceği yakından izlenecek. TÜİK en son tüketici fiyatlarını yıllık %16,19 olarak açıkladı. TCMB'nin bir sonraki toplantısı 6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.